АУСТРИЈСКИ СЕНИОРИ НА ОДМОРУ У БЕОГРАДУ: Лепо троше и шаљу разгледнице (ФОТО / ВИДЕО)

А.Миката

16. 09. 2019. у 17:52

АУСТРИЈСКИ СЕНИОРИ НА ОДМОРУ У БЕОГРАДУ: Лепо троше и шаљу разгледнице (ФОТО / ВИДЕО)

Фото: К.Михајловић

Око 1.800 аустријских сениора провешће јесењи одмор у Београду. Шест ноћи провешће у Београду и сваки дан ће ићи на излет
ЖИВИМО у истој улици, на Дунаву, и треба да се посећујемо, овим речима је дочекано 500 аустријских сениора који су претходница серије група туриста +50 из ове земље који су одлучили да јесењи одмор проведу у Србији.

Осмишљен је нови национални турстички производ "Јесен у Београду" у оквиру којег ће, за почетак, три туре аустријских туриста са по 10 аутобуса посетити Београд. Прва група стигла је у недељу, 15. септембра, а у понедељак су посетили Коларац, где су упознали српску културу.


- Аустријски сениори су дивни туристи, јер читав програм је осмишљен кроз ресторане и културне догађаје, па ће од њих зарадити читава низ привредника - каже Раде Јовановић, искусни водич који говори седам језика и познат је по надимку Кинез.


Раде каже да су им први утисци о Београду одлични и да им је једини проблем где да купе разгледнице?! Сви водичи имају униформе и строги програм.


- Све је организовано "под конац" и сатница се поштује у минут - истиче Раде.- На туристима је само да уживају, а провод им је осмишљен до танчина.ПРОЧИТАЈТЕ И: Удобност или уштеда? Да ли и како путујете до жељене дестинације


Поред традиционалне вечере у Скадарлији, посете Карађорђевићима на Опленцу и Кући цвећа на Дедињу, ручка на салашу и у шумадијском домаћинству, дегустације опленачких и карловачких вина, крстарења рекама, пењања на Авалу, посети Крушедолу, један од захтева је био и културни програм који је организован у Коларцу. Тражили су фолклор, класичан балет и Оливера Њега. Програм је водио на немачком професор Никола Рацков. Ово је прва група од 500 туриста, а у недељу стиже друга, па трећа.


- Одушевљени су програмом и организацијом и уколико се врате задовољни можемо на пролеће да очекујемо и чартер серију - кажу домаћини.- Исти програм ћемо кандидовати и у Белгији и осталим европским земљама које имају јака пензионерска удружења.БРОЈКЕ
3 доктора прате сваку групу 10 аутобуса довози туристе 500 сениора има свака група 1.8000 аустријских сениора


Све три групе аустријских сениора ће провести шест ноћи у Београду, а аранжман је на бази пуног пансиона. Сваког дана иду на излет, а у склопу приче о Банату је и посета Темишвару. Просечан боравак страних туриста у Србији је 48 сати, а аустријски сениори остају читају недељу.

СВЕ ЈЕ САВРШЕНО


ПРЕДСЕДНИЦА Удружења аустријских пензионера Герлице Зерх се одушевљена Србијом, пријемом, организацијом и нада се да ће сви њени чланови понети лепе успомене.

Око 1.800 аустријских туриста провешће јесењи одмор у нашој земљи захваљујући пројекту конзорцијума домаћих туристичких агенција које су потисале уговор са Удружењем пензионера Аустрије.СВУДА ДОКТОРИ


УЗ групу од 500 сениора увек путују три доктора и један болничар који у ранцу носи све што је потребно за прву помоћ.


Већина сениора су у најбољим годинама, изузетно су покретни и одличног здравља, али доктори су ту да помогну и око мањих проблема које изазива умор и масна српска храна. Један од водича је у инвалидским колицима и изузетно је тражена.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

ODLICNO

16.09.2019. 18:05

POKAZITE SVETU KO SMO I STA SMO, neka vide da nismo onakvi, kao sto nas neki tamo hoce da predstave, i to u najruznijem ogledalu.

Predrag

18.09.2019. 06:59

Izuzetna ideja. Penzioneri, situirani, su najsolidniji turisti. Vidi se da je program brizljivo uradjen: stacionirani su na jednom mestu, u jednom hotelu, nema seljakanja, odatle idu na izlete. Vrlo udobno. Ovakvi su nam potrebni. Jedino me cudi, da se nase agencije ranije nisu setile. Da nije bilo drzave ne bi ni ovog bilo. Agencijama je lakse da salju, posreduju, turiste u Grcku, gde se trose devize, umesto da se malo vise potrude i dovode nam goste sa devizama.