У Србији за седам месеци ове године пет одсто туриста више

Бета

среда, 04. 09. 2019. у 22:41

У Србији за седам месеци ове године пет одсто туриста више

Фото И. Маринковић

Инострани туристи бележе раст од пет одсто у броју долазака, док је раст у броју ноћења шест одсто. Странци највише бораве у Београду, Новом Саду, на Копаонику, Златибору, Врњачкој и Сокобањи
У Србији је за седам месеци ове године боравило 2,04 милиона туриста, што је за пет одсто више у односу на исти период претходне године, саопштила је данас Туристичка организација Србије.

Прочитајте још: Милиони туриста у Србији, ево где су странци најчешће ишли

Раст броја ноћења туриста је шест одсто, са остварених око 5,69 милиона ноћења.

Домаћи туристи, којих је за шест одсто више, највише су се одмарали на Златибору, у Врњачкој Бањи и Сокобањи и на Копаонику. Мерено бројем остварених ноћења, домаћи гости су највише боравили у бањским местима (37 одсто), затим следе планинска места (36 одсто).

Прочитајте још: Туриста 40 одсто више!

Инострани туристи бележе раст од пет одсто у броју долазака, док је раст у броју ноћења шест одсто. Странци највише бораве у Београду, Новом Саду, на Копаонику, Златибору, Врњачкој и Сокобањи.

Значајан раст остварају туристи из Кине, којих је у првих седам месеци више за 51 одсто. Двоцифрен раст у броју ноћења остварили су и туристи из Русије (40 одсто), Немачке (21 одсто), Хрватске (17 одсто), Босне и Херцеговине (15 одсто) и Турске (14 одсто).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Slobodan

06.09.2019. 18:08

Prosto ko pasulj - sto nas se vise odseli iz Srbije, to ce vise turista dolaziti u Srbiju!