АБУ Даби је велико саобраћајно чвориште и многи туристи, док чекају наредни лет, могу накратко да стигну до града и виде атракције које нуди.

Овај град Уједињених Арапских Емирата може се на интересантан начин обићи и за пола дана, али време треба добро испланирати. Уколико туриста има само неколико сати на располагању, увек је добро решење тура са отвореним аутобусом.

10.00

Јутро је најбоље време да се посети Рибља пијаца у Мина луци, где су привезани традиционални дрвени бродићи после целоноћног рибарења.

11.00

Близу луке Мина налази се Корниш плажа (дугачка осам километара) са прелепом тиркизном водом Залива, а ко нема купаћи костим може да попије пиће. На Kорнишу се налазе многобројни ресторани, а најукуснија храна је у либанским.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Не веруј "инфлуенсеру" ни када милион "лајкова" носи

12.00

Марина Брејквотер је стари део града окружен зеленилом и ту се може ући у бедуински шатор, посетити џамија или шопинговати у традиционалном суку.

13.00

Љубитељи уметности треба да оду до острва Садијат где се налазе музеји Гугенхајм и Лувр.


15.00

Уколико није велика врућина треба посетити срце града Каср ал Хосн, које је настало 1760. године као кула стражарница, а затим и као утврђење. На овом месту може да се види како је изгледао живот пре нафтне револуције.

16.00

Светски трговачки центар је најбоље место на којем може да се проведе врео дан и купи све - од плишане камиле до персијског тепиха.


18.00

Најлепши залазак сунца може се видети из Шеик Заед велике џамије, која је највећа атракција града и у сутон делује као магија.

20.00

Код хотела "Риц" налази се Гранд канал и Венецијанско село у којем се налазе најпознатији светски ланци ресторана, кафеа и клубова. Може се попити пиће и на 62. спрату Етихад куле.