Август без ласт минита, Пелопонез поново у жижи

Ј. Су.

четвртак, 15. 08. 2019. у 19:02

Август без ласт минита, Пелопонез поново у жижи

Фото Д. Миловановић

Понуде за август у већини туристичких агенција распродате, па ко је чекао најповољнији тренутак остао је без летовања. У септембру је време боље него у јуну, па влада јагма за аранжманима

КО је чекао август месец да у последњем тренутку уплати летовање, вероватно је остао без истог! Лепо августовско време на мору, а и најава да ће септембар бити сунчан, распродали су готово све аранжмане у туристичким агенцијама, па места за "ласт минит" понуде скоро и да нема.

Прочитајте још: До 60% попуста на најбоље грчке хотеле!

Како су нам рекли из једне београдске агенције, август је увек добро попуњен, као и септембар, нарочито када је лепо време. А, ове године најављују никад топлији девети месец у години.

- "Ласт минит" понуда је много мање, јер су капацитети попуњени - каже наш саговорник. - За Египат и Турску у августу немамо места. Када је реч о септембру, рано је да се дају "ласт минит" попусти. Добру попуњеност за овај месец има и Грчка. Како за август, тако и за септембар. Ти попусти дају се углавном у јуну и почетком јула, док људи не крену ни да размишљају још о одмору. Како долази шпиц сезоне, неки 15 - 20. јул, тако се попуњава до краја августа. У септембру може да буде нешто од попуста, али последњих година све је мање "ласт минит" понуда за тај период, јер је лепше време него у мају и јуну.

Прочитајте још: Кафа, ратлук и мирис Византије

Најбоље понуде, које могу да се добију у туристичким агенцијама, убедљиво су оне које се резервишу у јануару или фебруару. Познато је да су "фрст минит" аранжмани најјефтинији, тачније, да се дају добри попусти, јер тада и многи хотели имају нижу цену.

Једно од најексклузивнијих делова Грчке за одмор - Пелопонез, поново је постао мета интересовања и српских туриста. Некада актуелно летовалиште за наше госте деведесетих година, опет је достигао тај број оних који га посећују. А, за цео септембар се најављују фантастично време и температура мора од 30 степени.

- То је један од најлепших делова Грчке - казао нам је Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција. - Тамо летују богати Грци, али има све више и наших туриста.


Да је добра летња сезона, потврђују нам и у другој престоничкој туристичкој агенцији. Кажу да је било нешто "ласт минит" понуда за почетак августа, а то је било објављено крајем јула:

- Август је потпуно попуњен и септембар је при крају и сигурно је да неће бити "ласт минита". Ако говоримо о трајању сезоне, она је код нас иста, почиње у мају и завршава се на Јонском мору у октобру. Ипак, дефинитивно најјефтнији аранжмани могу бити у "фрст минит" понудама. Цене тада јесу сличне као ови "ласт минит" одмори, али када се на време резервише, тада могу да се бирају најбоље локације и смештај. Најлошији аранжмани остају за "ласт минит". Углавном су далеко од мора, па се слабије и траже.

ПОПУСТИ

Према речима Сеничића, највећи број аранжмана за сезону је распродат и сви који чекају септембар не би требало да одуговлаче, јер није сигурно да ће бити "ласт минита". Цене су сада за нијансу ниже, а влада и велико интересовање.

- Грчка ове године бележи пад броја путника, за неких три до пет одсто, док су Египат и Турска повећали број за око 45 одсто - објашњава Сеничић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације