ПАЗИТЕ ШТА РАДИТЕ У ВЕНЕЦИЈИ: Због једне ситнице туристи кажњени са 950 евра

Novosti Online

20. 07. 2019. у 13:28

ПАЗИТЕ ШТА РАДИТЕ У ВЕНЕЦИЈИ: Због једне ситнице туристи кажњени са 950 евра

Фото: Depositphotos

Двоје Берлинаца старих 32 и 35 година сместили су се на дну степеништа чувеног моста да би скували кафу на решоу. Пошто их је неки локални становник пријавио, младе туристе је убрзо ухапсила полиција
ПАР немачких туриста покушао је да скува кафу у близини венецијанског моста Риалто због чега су кажњени са 950 евра, па им је наложено да напусте град.

Двоје Берлинаца старих 32 и 35 година сместили су се на дну степеништа чувеног моста да би скували кафу на решоу. Пошто их је неки локални становник пријавио, младе туристе је убрзо ухапсила полиција и казнила их са 950 евра због неприкладног понашања.


Такође им је речено да напусте град, у складу са недавно усвојеном одлуком градског већа. Од како је та мера у мају усвојена, примењена је 40 пута.

"Венецију треба поштовати а непристојни људи који мисле да дођу овде и раде шта год пожеле треба да знају да ће, захваљујући локалној полицији, бити ухапшени, кажењени и избачени", рекао је градоначелник Венеције Луидји Бруњаро.


Пропис усвојен у мају тиче се правила пристојног понашања, чистоће, и безбедности која треба да се поштује у граду суоченим са масовним туризмом и његовим последицама по канале и најпосећенија места.

Предвиђено је низ забрана, попут забрана пикника на одређеним локацијама, купање у фонтанама или шетње без мајице, као и високе казне, укључујући и протеривање оних који правила крше.

Венеција у свом историјском центру има 55.000 становника, а годишње је посети око 30 милиона туриста.

(www.b92.net)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

dijana

20.07.2019. 14:47

Ha,ha...kod nas u Herceg novom,niko nebi od gostiju ostao.Na livadi ispd. nekadašnje Titove vile,polijegali,krčkaju se tu ručkovi na plinskim kuvalima,gaće i šugamani vise po okolnim stablima...ma prava seoska idila.Ko neki uranak davnih 50god.I navećer odu u iznajmljene sobe,nekad i po 5 u trokrevetnoj,neki spavaju u automobilima tu parkiranim.Komunalci očiste za njima,gomile otpadaka od hrane,smeća...svega.I ujitro još jedan dan na moru.Živjelo ljeto,žiivjeo turizam.E zemljo,otvori se

Киза

22.07.2019. 08:29

@dijana - Па да ко је још видео корист од туриста?!? Само нешто замерају! Што брате, само не пошаљу паре за летовање а они лепо остану код куће и милина једна!!!

Јабре

20.07.2019. 15:40

Ма јок запали раштињ на сред трга и постави шатор то су ситнице.

MALI PERICA

26.08.2019. 00:49

citam komentare. . komentarisu neki i oseca se u textu da nisu bili dalje od šapca nigde. .