ПРВИ гости реновираног хотела "Амбасадор" у центру Ниша били су руски министри, страни лекари и певачица Марија Шерифовић. Свечано отварање још није уследило, али је до краја године резервисано 75 одсто капацитета. Нови власник Иван Спасић каже да је овај подухват круна његове четири деценије бављења угоститељством.

Спасић не жели да открије колико је новца уложио у реновирање, али се пуне две године радило на сређивању 8.000 квадратних метара. Од старог хотела остао је само костур, а све остало је ново. Смештајни капацитети су преполовљени тако да сада хотел располаже са 70 соба, али су оне проширене, а преуређено је и 12 апартмана, од којих су два председничка од по 80 метара квадратних.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Продат хотел "Амбасадор"

- Испунили смо све услове за категоризацију, тако да ових дана очекујемо да нам стигне "пет звездица", и бићемо једини хотел те категорије на југу Србије - поносан је Спасић, који је и власник хотела "Мај плејс" на обали Нишаве. - Ово је круна свега што сам постигао у угоститељству и срећан сам јер смо вратили сјај симболу града. Такође, гостима сада нудимо много нових садржаја, почевши од теретане, спа-центра, фризерског и козметичког салона, конференцијских сала...

Спасић је запослио 80 радника. Што се кухиње тиче, њу је препустио такође доказаном кафеџији Миодрагу Анђелковићу, власнику бренда "Плежар".

- Потрудио сам се да сарађујем са домаћим снагама, почев од грађевинских радова до постељине и пешкира који су нам стигли из Лознице - каже Спасић, и додаје да су цене тренутно "акцијске" и да се крећу од 70 до 150 евра по соби, односно апартману.


Газда Иван Спасић

ФИЛМ

ПРЕС-ЦЕНТАР Филмских сусрета поново ће бити у "Амбасадору", како је то било правило током његових најбољих година.