Излозима у рејону црвених фењера прети затварање

Танјуг

03. 07. 2019. у 18:41

Излозима у рејону црвених фењера прети затварање

AP Photo

Градоначелница Амстердама Фемке Халсема предложила је данас да се у уличицама које чине чувени амстердамски рејон "црвених фењера" у излозима више не виде понуђачи сексуалних услуга
Излози у којима скромно одевени сексуалне раднице и радници привлаче муштерије у Амстердаму могли би бити заувек затворени.

Градонацелница Амстердама Фемке Халсема предложила је данас да се у уличицама које чине чувени амстердамски рејон "црвених фењера" у излозима више не виде понуђачи сексуалних услуга или да се проституција премести у неки други део града, пренео је АП.

Прочитајте још: Због чега Амстердам више не жели туристе?

Халсема је рекла да је циљ њене идеје да се заштите права сексуалних радника, спречи криминал и смање проблеми локалним становницима и компанијама.

Она планира да размотри четири предлога за будућност рејона "црвених фењера" на два састанка крајем овог месеца са онима на које се он односи.

У септембру, градска скупштина ће, такође, расправљати о њима пре сужавања опција и провере њихове финансијске и правне одрживости.

Прочитајте још: Шта све можете у Амстердаму за пет евра

Најава јавних консултација о будућности рејона у којем се налази 330 прозора за проституцију означава најновији покушај амстердамских званичника да очисте део историјског центра града који је последњих година постао бучан и пренатрпан магнет за туристе.

Рејон "црвених светиљки" постоји вековима близу главног градског пловног канала.

Последњих година, локална самоуправа је настојала да смањи број прозора и да обнови тај рејон, али са ограниченим успехом.

Углавном увече, велике групе туриста лутају овим подручјем, у којем се, такође, налазе барови и кафићи који продају марихуану.

У саопштењу градских власти се наводи да су за поједине туристе сексуални радници ништа више од атракције за гледање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације