Чини се да се Грци у све већем броју труде да зауставе парадајз туризам, па тако у многим апартманима ограничавају коришћење услуга својим гостима.

Од забране коришћења рерне, кувања тешке хране и вишечасовног коришћења климе, власници апартмана постављају нова ограничења која су, чини се, све строжа из године у годину.

Иако се многи Фацебоок корисници жале на забрану бацања тоалет-папира у WЦ шољу треба знати да то није одлука власника апартмана већ су другачији стандарди када је производња цеви у питању. Зато бацањем тоалет папира у WЦ шољу у читавој Грчкој ризикујете запушавање, а у случају поплаве - ви сносите трошак водоинсталатера.

Док су се неки наши људи пожалили на то што им је кување у апартманима и те како ограничено, други су стали на страну власника и поделили своја искуства са "комшилуком".

"Разумем да неко нема новац да се храни ван апартмана и увек ми је некако жао тих жена и мајки које долазе раније са плаже и проводе по сат-два за шпоретом. Притом усмрде буквално цео кварт. Прже лук, запршке, прженице, рибуууу. Сећам се у Неда Муданију неке македонске вишечлане породице. Родитељи са децом, баба и деда. Ручали су на тераси којом сви пролазе до својих апартмана. Људи моји, па ја за славу немам онолико јела на столу. Какво је оно малтретирање за те жене. Па ваљда је и њима одмор? Или није...", пожалила се једна корисница Фејсбука

Већина је такође стала на страну власника који после сваког госта који прече паприке, димљену сланину и кобасице мора да кречи апартман.

Оно што је такође засметало нашим људима јесте и то што су власници забранили посете других људи из Србије и заједничко роштиљање у дворишту.

- И нема потребе доводити пријатеље у апартман, одете на плажу, па можете и тамо да правите роштиљ и да се дружите, одговорио је један корисник.

Неки наши људи иду пак, толико далеко да носе и замрзивач са храном како би уштедели новац док су на мору. Ипак, када дођу у апартман имају само фрижидер, па то очигледно и није тако паметна идеја.

Друго, због неодговорности многих туриста који при одласку на плажу оставе укључену климу сада је у већини апартмана могуће користити климу само неколико сати у току дана.

Иако већина корисника Фејсбука оправдава овакве одлуке грчких власника апартмана, има и оних који сматрају да за цену од 60 до 100 евра по ноћењу на Халкидикију треба да добију све што имају и код куће.

Ипак, поставља се питање - да ли бисте и код куће оставили климу упаљену и отишли на посао?

(Телеграф.рс)