ЕГЗОТИЧАН одмор из снова, испод палми, на песку који је попут пудера, уз коктел и поглед на океан, у последње време постао је јефтинији од летовања у хотелима Грчке и Турске!

Летовање на Тајланду, Малдивима, у Индији, на Балију, у Занзибару или Мексику било је недостижно због високих цена и тамо су, углавном, одлазили богатији или млади парови на медени месец. Међутим, у последње време су се цене ових одредишта приближиле пакет-аранжманима за дестинације на Медитерану!

Одмор у августу у Тајланду у трајању од 13 дана кошта 799 евра, а укључује хотеле у Бангкоку и Пукету, авионски превоз и аеродромске таксе, као и трансфере. Тако ће ови туристи имати прилику да три дана разгледају Бангкок, иду до Пловеће пијаце, Велике палате и Храма смарагдног Буде, а затим се недељу дана купају на пешчаним плажама Пукета. Само сто евра више потребно је издвојити за одмор у Камбоџи и Вијетнаму, који траје 12 дана. Летовање на Балију, који је по многима рај на земљи, кошта 940 евра и траје девет дана. Одмор на Сри Ланки је 799 евра.

Прочитајте још - Турска иде као алва

- То су изузетно повољна путовања и туристи добијају управо оно што плате - каже Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција ЈУТА. - Међутим, то нису путовања на која ће путовати породице са децом. Највећи број људи на одмор иде управо због деце и са децом, а ово нису лагодне туре за малишане. Дакле, ова путовања су фантастична, али не могу да се упореде са класичним пакет-аранжманима.

Чињеница је да су у последње време изузетно повољна и тешко да би неко индивидуално успео себи да организује такав одмор. То треба да буде најбољи избор за вансезонска путовања јер њима ништа не може да буде пандан, никакви градови и дестинације за одмор. Обиђеш много и имаш егзотични доживљај, то је нешто што човек тешко може тек тако и било где да доживи.

Групе које иду на оваква, егзотична летовања нису велике, али су поласци гарантовани и редовни. Често се организују у време манифестација, као што је случај са путовањем у Индију у време Фестивала светлости. Путовање кошта 920 евра и 16 дана се путује по Њу Делхију, Џајпуру и унутрашњости ове велике земље.

Већина ових аранжмана подразумева спавање у хотелима са три звездице, на бази ноћења са доручком, али је чињеница да је на свим овим одредиштима храна изузетно јефтина. Пошто је клима пријатна, туристи време проводе ван собе и хотела и уживају у вожњи рикши, посећују храмове, купују на пијацама зачине, свилу, воће...

Прочитајте још - ПРИМЕНА НОВОГ ЗАКОНА О ТУРИЗМУ: Нема више скривених трошкова

Путовање које комбинује Индију и Непал кошта 1.190 евра. Повољно је, чак, отићи и на купање на Филипине, јер путовање од 15 дана кошта 1.300 евра. Т

акође, повољно је и путовање до Мексика, а јулски сафари у Кенији траје 10 дана и кошта 990 евра. Поред тога што ће туристи у савани видети "велику петорку" (слона, носорога, лава, бивола и леопарда), све време ће бити смештени у хотелу на плажи Индијског океана. Занзибар је још јефтинији, па одмор од 12 дана кошта 890 евра!