Борхесов град фудбала

А. М.

11. 05. 2019. у 22:28

Борхесов град фудбала

Depositphotos

Престоница танга, укусног меса и позоришта

БОРХЕСОВ град је мешавина пословних зграда и елегантних зграда из 19. века, бучног саобраћаја и старих кафеа. Једноставно, ово је метропола која плени на први поглед.

Срце града је Плаза де Мајо оивичена палмама, па одатле треба кренути у упознавање историје дуж истоимене арт-деко авеније. На западном крају Мајо авеније налази се Конгресни трг на којем је седиште парламента и одакле настављају путеви који воде ка кварту Ел Бахо, препуном ресторана и кафана.

10.00

Без туре по шареној Ла Боки је незамислива посета Буенос Ајресу, јер је у овом крају имиграната рођен танго.

11.00

"Ла Бомбоњера" је најчувенији стадион на свету, па ко није у прилици да набави карте за утакмицу "Бока јуниорса", може дању да посети овај храм фудбала.

Прочитајте још - Аргентина: танго, фудбал и гаучоси

12.00

Чувена Ла Реколета је више парк и музеј него гробље, а налази се у елитном насељу и већина туриста воли да прошета поред лепих споменика, маузолеја и крипти до гроба Еве Перон.

14.00

Кафе "Тортони" је најстарији кафе у земљи и у њему је седео Борхес, али и сви остали значајни писци. У њему је већ 160 година највећа гужва у време ручка - око 17 часова.


Depositphotos

15.00

У Буенос Ајресу се не могу срести гаучоси, али се на пијаци Феира де Матадерос могу видети како баратају ласом. Такође, овде не треба пропустити традиционалне шницле, крменадле, стекове и остале ђаконије од меса.

16.00

Малба је Музеј уметности Латинске Америке и љубитељи авангардне уметности ће уживати, јер су изложена дела из 19. и 20. века.

17.00

Театро Колон је чувено по квалитетним представама, али и савршеној акустици. Карте су скупе, али може се посетити дању у вођеним турама.

18.00

Ла Виртуа се налази у срцу Јерменског културног центра и најбоље је место да се научи танго. Овде играју локалци, туристи, професори, а ко није талентован за плес може и само да гледа.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације