Ресавска пећина очекује за Васкрс и 1. мај много туриста

Танјуг

четвртак, 25. 04. 2019. у 23:07

Ресавска пећина очекује за Васкрс и 1. мај много туриста

Ресавска пећина Depositphotos

Ресавска пећина код Деспотовца, једно од најлепших природних богатстава Србије, за коју стручњаци тврде да је спелеолошки бисер под земљом, радиће и за Васкрс и 1.мај са пуним радним временом

Ресавска пећина код Деспотовца, једно од најлепших природних богатстава Србије, за коју стручњаци тврде да је спелеолошки бисер под земљом, радиће и за Васкрс и 1.мај са пуним радним временом, изјавила је данас Танјугу директорка Јавног предузећа Ресавска пећина Милостива Кочић.

Кочић је додала да очекује изузетно добру посету Ресавској пећини и Споменику природе "Лисине", и потсетила да је лане за 1.мај било 2.000 гостију.

Цена улазница биће иста као и другим радним данима а радно време пећине, 30. априла, 1. и 2.маја биће од 8 до 20 сати, навела је Кочић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Poskupeo obilazak Resavske pećine

За ђаке је почео распуст али ми имамо најаваљене организоване посете пензионера, синдиката, предузећа, група, додала је она.

"Ресавску пећину је ове године посетило 7.000 гостију, а само у марту 4.000", рекла је Кочић.

Ресавска пећина се званично отвора 1.априла, а ове године смо се, због лепог времена, одлучили да то буде од 1.марта и тога месеца смо забележили посету од 4.000 гостију, објаснила је она.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Resavsku pećinu posetilo 5.000 turista

С обзиром да ће бити велики број оних који ће доћи на уранак у околину Ресавске пећине и водопад "Велики бук" у делу Споменика природе "Лисине", упозоравамо их да у том подручју није дозвољено палење ватре, због могућег избијања пожара великих размера. Уз то наша чуварска служба ће радити 24 сата, истакла је Кочић.

Етно крчма "Лисински рај", уз сам водопад, посебно се спрема за ове празнике. Нуди ручак и у пећини, јела овог краја, а за оне који би продужили празнике, у саставу крчме нуде преноћиште у две двокреветне собе и једну собу "са француским лежајем".

Собе, рекли су власници Тањугу, имају заједничко купатило са туш кабином и гарантују да ће боравак код њих "у нетакнутој природи и ноћење уз хук водопада", бити незаборавни.

Ресавска пећина је од 2010. године, као споменик природе, члан Међународне асоцијације туристичких пећина и јама (International show caves Asociation) ИСЦА.

За туристе је отворена 1972. године и најпосећенија је пећина у Србији. Од 2.830 метара истраженог простора, за посетиоце је доступно 800 метара. Прошле године Ресавску пећину је посетило око 70.000 туриста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације