ВРЊАЧКА БАЊА – У Врњачкој Бањи, престоници српског континенталног туризма, све је спремно за предстојеће првомајске и ускршње празнике и летњу сезону која традиционално почиње управо за Међународни празник рада, а врњачки туристички посленици већ од петка па све до наредног викенда очекују чак 20.000 гостију!


За своје посетиоце Врњачани су и ове године припремили богат забавно-културни програм. У оквиру манифестације под називом „Васкршњи маратон“ која почиње на сам дан Ускрса и траје до 2. маја одржаће се такмичење у куцању јаја, концерти културно-уметничких друштава, локалних бендова и хорова, као и Сајмови цвећа и старих заната.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POLjUPCI NA MOSTU LjUBAVI: U Vrnjačkoj Banji održano tradicionalno takmičenje u ljubljenju (FOTO)


Као круна свечаности, 1. маја од 21 сат на Тргу културе заказан је концерт др Нелета Карајлића, некадашњег фронтмена легендарне групе „Забрањено пушење“.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ispunjena kvota za državne turističke vaučere


- У туризму постоје два правила. Прво, ако тамо где се одлази није интересантније него код куће, онда путовање нема сврху, и друго, ако тамо где се одседа нема приближно сличних услова, комфора, као код куће, онда ни боравак неће бити угодан – каже Иван Трифуновић, директор овдашње Туристичке организације. - Туриста ће отпутовати тамо где ће га стварни садржаји понуде покренути да потроши новац како би се лепо провео и лепо осећао. Ако тако буде, доћи ће опет. Врњачка Бања испуњава све услове за врло успешан туризам.