ЈУТА УПОЗОРАВА ТУРИСТЕ: Агенција Магдалена травел нема лиценцу ни гаранцију

А. М.

23. 04. 2019. у 13:44

ЈУТА УПОЗОРАВА ТУРИСТЕ: Агенција Магдалена травел нема лиценцу ни гаранцију
У Националној асоцијацији туристичких агенција кажу да је уговор о субагентури законска обавеза, што "Магдалена травел" - нема

АГЕНЦИЈА "Магдалена травел" промовише и нуди путовања организатора са којима нема уговор о субагентури, чиме потенцијалне туристе доводи у заблуду - упозорава ЈУТА.

У Националној асоцијацији туристичких агенција кажу да је уговор о субагентури законска обавеза, што "Магдалена травел" - нема. Међутим, у ЈУТИ наглашавају да туристе доводе у још већу заблуду истакнутим Општим условима о путовању, који су преписани са сајта овог удружења туристичких агенција.

- Самим тим додатно путнике доводе у заблуду, јер наводе да имају Арбитражу и ЈУТА гаранцију - каже Александар Сеничић, директор ЈУТА. - Обе ствари су обмана, јер "Магдалена травел" није чланица наше асоцијације, нема уговор о арбитражи, а ни гаранцију самим тим што нема ни лиценцу организатора путовања. Наиме, на дну сајта "Магдалена травела", на месту података о лиценци пише број БТП 283/2018, чиме обмањују путнике да се ради о некаквој лиценци, а заправо је ово број регистра у АПР под којим се води захтев и као такав нема никакву важност за потенцијалне туристе.

Прочитајте још - Више од 8.000 Срба остало без летовања, ЈУТА са дестинација вратила 1.900 остављених путника

Иначе, агенција "Магдалена травел" се налази у Улици Делиградска 9 у Београду, у истим просторијама у којима се налазила агенција "САБ травел" Стевана Буђића, која је преварила око 6.000 путника и који су исплаћени прошлог септембра захваљујући ЈУТА гаранцији.

- Претпостављамо да је реч о истом власнику агенција "Саб травел" и "Магдалена травел", само је директор друга особа - објашњава Сеничић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)