Србију је у првих девет месеци ове године посетило 77.543 туриста из Кине, што је 103 одсто више него у истом прошлогодишњем периоду, а број њихових ноћења повећан је за 94 одсто, на 134.852, саопштила је данас Туристићка организација Србије (ТОС).

Прочитајте још: Алпске авантуре у источној Србији (ФОТО)

Директорка ТОС-а Марија Лабовић је за кинеске медије казала да је Кина за Србију један од најважнијих стратешких партнера и да је сарадња са земљама региона и остатка Европе веома важна за привлачење туриста из Кине који су у Србији имали велики раст у последњих две године.

ТОС је истакла да наставља кампању промоције туризма Србије у Кини.

"Уз подршку Европске туристичке комисије, Србија се представила на промотивним догађајима у Кини заједно са Дунавским центром за компетенцију, Националним туристичким организацијама Мађарске и Немачке, и то у Пекингу, Гуанџоу и Шангају. На овим догађајима био је присустан велики број најзначајнијих представника привреде и медија из тих градова", наводи се у саопштењу ТОС-а.

Прочитајте још: Шта чека ове зиме скијаше у Србији

Додаје се да је туристичка понуда земаља учесница и Дунав као веза међу њима била веома атрактивна Кинезима.

Најављено је да ће ТОС објединити представљање туристичке привреде из Србије на најзначајнијем сајму туризма у Шангају, који се одржава од 16. до 18. новембра.