БЕОГРАД - Под слоганом "Сви сте позвани!", од 1. до 7. октобра ове године биће одржан велики гастрономски фестивал Београдска недеља ресторана у 50 одабраних угоститељских објеката у престоници.

У свим ресторанима који су део Београдске недеље ресторана, гости ће имати прилику да уживају у креацијама шефова кухиња по јединственој цени од 1.200 динара.

Посебни јеловници састоје се од најмање три следа: пређела или супе, главног јела и десерта, а састављени су тако да госте проведу кроз аутентична и упечатљива јела која на најбољи начин представљају филозофију и концепт конкретног ресторана.

"Ресторани које смо укључили у Недељу ресторана пажљиво су одабрани тако да њихови јеловници покрију широк спектар кулинарских школа, регионалних и националних кухиња", рекао је Игор Луковић, испед организације Недеља ресторана, представљајући новинарима у београдском хотелу Мариот Кортјард ресторане који ће учествовати у манифестацији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Галоп расних коња крај Ресаве

Недеља ресторана, према његовим речима, ставља Београд на мапу светских метропола у којима се ова манифестација одржава дуже од четврт века.

"Почело је у Њујорку 1992. године, када је одржана прва Недеља ресторана, а наставило се широм света, у великим градовима који могу да понуде разноврсност кухиња и да доведу велики број гостију у ресторане. Београд је одавно заслужио овако нешто, јер у гастрономском смислу заиста има шта да понуди", додаје Луковић.

Списак свих ресторана, који учествују у манифестацији, са специјалним фестивалским јеловницима доступан је на сајту www.недељаресторана.рс.

Организатори су позвали љубитеље добре хране да одаберу своје фаворите, резервишу места у ресторанима и крену у гурманску авантуру.