КРАЉЕВСКЕ одаје, сала за састанке, црква, војничке спаваонице, три чесме за златним лавовима, бунар и све што је чинило тајно командно место Карађорђевића биће комплетно реконструисано до пролећа и отворено за јавност.

Више од 30.000 људи је у последњих седам година "прошетало" подземним градом који се простире на 5.000 квадрата. Општина Мали Зворник је уз залагање Војислава Стаменковића овај простор отворила за посетиоце, а Министарство туризма је (уз општинска средства) издвојило 37 милиона динара којима ће се овај простор комплетно реконструисати. Град се ускоро затвара, јер почињу радови и до пролећа би требало да све буде завршено.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОДЗЕМНИ ГРАД КРАЉА АЛЕКСАНДРА: Склониште прима туристе

- Најпре ћемо урадити хидроизолацију, па боље осветљење, стазе и спровешћемо питку воду из бунара - објашњава Стаменковић. - Следи детаљно уређење простора, као што су краљеве одаје у којима је млади краљ Петар провео последњу ноћ у Србији. Биће уређена и сала у којем је одржан последњи састанак Стојадиновића, Мачека и државног врха, као што је могло да се види у серији "Равна гора" која је овде снимана. Надамо се да ће и престолонаследник Александар опремити Цркву Светог Андреја која има савршену акустику. Стручњаци су све предвидели, а посетиоци ће имати и тоалете, сувенирницу, ресторан, вински подрум...

Стаменковић је лично увео све посетиоце и прошетао с њима кроз 5.000 квадрата подземног града. Овде се налази 70 просторија, а било је предвиђено да се ту смести више од 3.000 људи. Подземни град је грађен у тајности под називом "Камена девојка". Мали Зворник је био географско средиште Југославије.

ГВОЗДЕНИ МОСТ

ИСПРЕД подземног града налази се чувени Гвоздени мост који је отворен 1930. године под именом Мост Александра Првог Карађорђевића.

И мост ће бити реконструисан и са подземним градом ће чинити амбијенталну целину.