Борско језеро - море источне Србије

К. М.

петак, 15. 06. 2018. у 13:02

Борско језеро - море источне Србије
На Борском језеру све спремно за почетак летње сезоне. Купање у планинској води, уређене плаже, квалитетан смештај...

НА надморској висини од 438 метара, где допире свеж, планински ваздух са Црног врха, налази се Борско језеро, које многи називају и морем источне Србије. Са правом, јер купање у освежавајућој планинској води, уређене и чисте плаже, мирис борова, изузетно квалитетан смештај и цене примерене српском џепу, сваког лета привуку велики број туриста.

Лети је овде прави спас од врућина, а купање у веома чистој води изузетно пријатно, јер достиже и температуру од 25 степени Целзијусових. Око језера су борова шума и чемпреси, а уређене плаже са постепеним улазом у воду разлог су што све већи број породица са децом летовање на мору “мења” за Борско језеро.

Ушушкано у најлепшем крајолику Хомољских планина, једно је од најквалитетнијих вештачких језера на Балкану. Када је лепо време, на површини језера се, као у огледалу, одсликавају околни шумски комплекси, ливаде и пашњаци.

Када је смештај у питању, гостима је на располагању неколико вила и апартмана, уређен камп, али се понудом посебно издваја потпуно реновиран хотел “Језеро” са четири звездице, који има 111 модерно опремљених соба и апартмана, велнес и спа-центар, затворен базен, спортске терене, слану собу, “америчку” куглану. На хотелској плажи су уређени и понтонски базени у самом језеру, већи дубине 180 и мањи дубине 60 центиметара.

- Сваке године нам долази све већи број туриста из иностранства, али и домаћих гостију, који овде могу да одседну и са ваучерима за одмор Министарства туризма - каже Милица Миловановић, управник хотела “Језеро”.

Са Борског језера лако се стиже до Црног врха, ловишта Дубашница, вулканских купа Тилва њагра и Тилва мика, Лазаревог кањона и његових пећина (Лазарева и Верњикица), као и оближње Брестовачке бање. Гости овде уживају у бујном зеленилу и чистом планинском ваздуху, а на Црном врху и у вожњи жичаром, односно панорамском разгледању. Посетиоцима су на располагању и параглајдинг, планински бициклизам и пешачке туре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Mikelis

15.06.2018. 14:50

Istocna Srbija ima velike potencijale za turizam, Borsko Jezero i Borski Crni vrh su odlicne za ulaganje, mogu da privuku veliki broj novih turista. A mesta na Dunavu Gokubac, Donji Milanovac, Kladovo su pravi raj na zemlji i mozda i lepsa za odmor od mora.

Nikola

15.06.2018. 16:09

U Istočnu Srbiju sam se zaljubio još u studentskim danima, organizovali smo divne kampove u NP Đerđap. Ovaj region ima izuzetan potencijal, slažem se sa svim navedenim u tekstu.