Жалбе гостију: Бркати газда апартмана ми мерка жену!

А. Миката

четвртак, 10. 08. 2017. у 22:41

Жалбе гостију: Бркати газда апартмана ми мерка жену!
Поред оправданих жалби, српски туристи су овог лета упутили и доста необичних и смешних замерки: Смета им дебела сапутница у аутобусу, хладно море у мају, мала рингла на којој не могу да кувају сарму...

МНОГО кише и буба, мало сунца и шерпи, тврди душеци и меке макароне, претопло време и хладна вода... Ово је само део необичних и смешних жалби наших туриста, које често у други план стављају случајеве када су заиста угрожена права путника.

Жалбе су сваке сезоне све креативније и занимљивије, а појединци читав одмор посвете прикупљању доказа против агенције у нади да ће добити новац назад. И ове године је тако стигла идентична жалба човека, који је шаље од 2009. године и упорно тражи бесплатно путовање. У Националној асоцијацији туристичких агенција кажу да је број основаних жалби на нивоу претходних година, али да је откад је основана "ЈУТА гаранција" драматично повећан број туриста који као да плански траже мане током одмора.

- Људи не разумеју да "ЈУТА гаранција" служи да се путници јаве у случају када агенција није платила хотел или се на место поласка није појавио аутобус - кажу у ЈУТА. - Уместо тога, зову нас да се жале на бубе, уске кревете и лош интернет.

Једна од најчешћих жалби за коју се тражи повраћај новца гласи: "Интернет је био трагедија, а ми смо због посла морали непрестано да будемо на вези". Занимљива је била и жалба: "Боље да смо погинуле у Македонији него што нисмо имале интернет у аутобусу!"

Аутобуси су најкритичнији тренутак путовања, па је сијасет жалби стигло на сапутнике који су, рецимо, "мешали виски и енергетска пића и пуштали музику са приватног звучника". Други туристи су тражили новац јер "људи испред њих смрде", а једна сапутница је тражила повраћај новца јер је седела поред "габаритне жене која је толико крупна да је заузела једно и по место".

Највећи број жалби у којима туристи траже од агенција да им врате новац односи се на апартмане, а разлози су: бука комуналних предузећа који ђубре односе у поноћ, дрво које заклања видик, што се ноћу чују жабе, базен има много хлора, а душеци су тврди... Туристи су тражили нову собу или повраћај новца зато што су прекривачи били црвени, штекер лабав, није било довољно вешалица и завесе у купатилу, "а супруг воли да седи на шољи док се ја купам".

Бубе посебно нервирају наше туристе - уједају их пчеле, нападају комарци, пауци плету мреже, бубашвабе ноћу измиле и цврчци су толико гласни "да дете не може да спава", па су многи искористили одмор да их сликају. Један је поднео пријаву што су "бубе у кухињи на плочицама водиле љубав". Други је тражио 20 евра јер је платио казну за погрешно паркирање.

Ипак, можда и најсмешнију жалбу је послао један наш туриста, који је тражио повраћај новца зато што је бркати газда апартмана у Грчкој "гледао његову жену док се сунчала"!

Они који су летовали у мају жале се што је вода хладна и има мало сунца, а ови у јулу што је врело. Једна путница је замерила што јој у "јануару нико није рекао да на тој плажи у мају у 13 часова почиње да дува ветар". Брачни пар је тражио бесплатно путовање, јер нису могли да гледају финале бициклистичке трке у Милану пошто је аутобус кренуо раније.

Наши туристи уредно траже повраћај новца јер су им у апартману недостајали "дрвена варјача, ренде за поврће, кутлача за супу, метални ђевђир који не одговара нашим шерпама и лавор за прање веша". Једни су се жалили што је рингла мала и не могу да скувају сарму у лонцу који су понели, па им је водич набавио још три решоа.

У исто време, жале се и власници апартмана, јер наши туристи са собом "односе" кући постељину и пешкире, шерпе и тигање, утикаче и рутере, а краду и пластично цвеће из дворишта! Хотелијери у Ђенови су одлучили да више не примају наше туристе, јер група од 50 људи за доручак поједе: 144 кувана јајета, два пакета шунке, 115 кроасана, три велика пакета сира и агенцији су послали снимак наших гостију који пакују по шест сендвича и односе их из ресторана.


ГЛАСНО ВОЂЕЊЕ ЉУБАВИ

У ЖЕЉИ да покаже колико су кревети уски, један путник је послао фотографију супруге у доњем вешу. Други се жалио што је у суседној соби пар гласно водио љубав, па је он спопадао своју жену, којој није било до интимизирања, па је по повратку кући тражила развод. Једна жена је тражила гратис путовање јер је приликом куповине осигурања муж дознао да је лане имала друго презиме (бившег супруга), а она је од новог мужа крила да је разведена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

maka

11.08.2017. 21:52

@i bice tako dok je sveta i veka! - На жалост, на људима се највише зарађује.

Nina

11.08.2017. 07:45

Za neke stvari su putnici u pravu. Nama su na fotkama prikazani gornji, lepo sredjeni apartmani a dobili smo donje. Flekavi zidovi u kuhinji, oronulo kupatilo po kome setaju bubasvabe. Ako to nudis, lepo tako i predstavis, pa ko hoce hoce. A ne da narodu uzimas novac. I ta sto zauzima sediste ipo, treba dva i da plati a ne neko sa trpi zbog toga.

Eustahije

11.08.2017. 10:14

Ovo poslednje za osiguranje i prezime je istina 100%, znam i koja je agencija u pitanju. Muz hteo da se razvede zbog toga, pretio tuzbom agenciji itd. Na kraju im agencija dala gratis putovanje ako se pomire i pomirili se.

Avram

11.08.2017. 12:18

Izjava PR 'JUTE' o nedavnom dvodnevnom putovanju nasih turista do Grcke je ponizavajuca i smesna,neozbiljna.

Zeljo

12.08.2017. 19:53

@SASA - Ja i moja zenica putovali smo u Hurgadu tamo nas je 2008me napao medved koga su cigani trenirali da pije pivo ispred lokalnog dragstora.Medved kad me video sa Amstelom da izlazim iz prodavnice,skocio je na mene i odgrizo mi limenku i domali prst.Tuzio sam gazdu prodavnice koji mi je isplatio 12.000 dolara i jos mi poslao izvinjenje i sliku medveda.Sve moze da se naplati tuzbom u sredjenim drzavama.Zato narode samo ih tuzite za sve sto Vam ne odgovara na putovanjima.

jalla

11.08.2017. 15:18

nema dnevnih novena da agencije ne pišu o ovim prenaduvanim I ne istinitim podacima da bi zamele trag svojim prevarama I ne casnim postupkom prema svojim klijentima koriste istu oprobanu naj nižu I naj prostiju terminologiju kao sns prema narodu sarme pecene paprika brkkove a nema godine da vise nastradaju putnici nego što oni imaju ovakve izmišljene komentare I žalbe oni imaju tipske odgovore kada se žale svima pošalju jedan te isti odgovor kako je samo on kao klijent ne zadovoljan a svi ostal

Jelenna

11.08.2017. 19:38

Ma da, kako da ne naši turisti kradu grcima tiganje I šerpe..To posuđe koje se nalazi u kuhinjama grka nije ni za deponiju. Mnogo godina letujem u grčkoj I odlično znam I šta izdaju I u kakvom stanju. Zato sam pre 15 godina prestala da putujem preko srpskih agencija. A što se italijalan I broja pojedenih kuvanih jaja tiče...Možda bi oni želeli da gosti plate smeštaj sa doručkom a da uskugu ne koriste. I italijani su bezobrazni kao grci. Tačka. A ovi iz yute bi mogli malo da se pobrinu o turistim

Nedim

12.08.2017. 09:42

Ako iza te agencijeYUTA ne stoji država ,nego je to privatno udruženje zašto se kod đačkih ekskurzija traži da agencija bude član Yute?Agencije pre turističke sezone treba da provere vozni park i šofere.Strašno je da su putnici za Eviju morali toliko da čekaju na novi autobus.Što se tiče vlasnika agencije u Grčkoj da merka tuđe žene pa pogled je dozvoljen i ništa više od toga ako želimo da budemo korektni.Koliko mi gledamo u tuđoj zemlji devojke i žene?Nekima to i prija ako je u granicama korekt

Зоран

12.08.2017. 15:40

te što se žale i kukaju stalno te ovo te ono,posaljite da letuju na Goli otok,mozda će im biti bolje,a ako hoće da se žale neka okrenu franjin pozivni broj,mozda će ih on saslušati i udovoljiti.

Sasko

12.08.2017. 19:46

@Зоран - Ja licno koji sam proputovao celu Evropu,Ameriku i Okeaniju doziveo sam da mi putnica iz Nisa stavlja papke u blizini usiju,toliko su joj smrdele noge da sam zaplakao posle pune 24 godine.Uzas kakve agencije mi imamo,Micic na primer kad ode na Tibet njega tibetanci nose i on uziva a ja kad odem u Grcku ultra all inclusive dobijem za dorucak suvlaki i pire krompir,bube vrsljaju po Sutomoru,a o ukakanim pelenama sto mi se par puta obmotase oko lica dok sam ronio da ne pricam.