Несвакидашњом трком на ски стазама Копаоника, узбудљивим надметањем до последње секунде и фер плеј духом уз пуно позитивне енергије, 4. марта, отпочела је трећа сезона "skyrunning" лиге Србије. Најтеже ски стазе ски центра Копаоник послужиле су "skyrunning" асоцијацији Србије за организацију још једне изазовне планинске трке која је по други пут окупила најбоље планинске тркаче и авантуристе из региона.

Најпопуларнија зимска авантура међу тркачком заједницом окупила је 134 такмичара из 8 земаља, који су трчали на стази дугачкој 15,2 клизавих км уз 1.800 м успона. Већи део такмичара успео је да након старта у пет сати ујутру из Брзећа, стигне до циља код хотела Гранд, у лимиту пре почетка рада скијалишта (до девет сати).

Трку ће многи памтити по доброј забави на стази, померању својих граница, рекордима али и по наученој лекцији да се правила и дисциплина у "skyrunning-у" мора поштовати и поред најбољих резултата.

Душан Базић са Копаоника, оборио је рекорд стазе са временом од 1 сат и 55 мин и први стигао на циљ, 9 минута пре Кристијана Стошића. Потпуно неочекивано за све присутне, након провере неопходне опреме на стази, утврђено је да Базић није имао обавезну астро фолију, те му је додељено додатних 20 мин на његово укупно време и тиме је аутоматски постао трећепласирани.

Прво место заузео је Кристијан Стошић из Београда, са временом 2 сата и 4 минута, док је другопласирани био Антоније Кијановић из Пријепоља са временом 2 сата и 10 минута. Равноправност, спортска етика и дисциплина су изнад свих добрих резултата, те је "skyrunning" још једном показао своју професионалност и промовисање правих вредности које се морају поштовати у спорту, а посебно у природи. Копаоник је ћудљива планина и време се за час промени, из тог разлога сва додатна опрема је обавезна.

Женску конкуренцију обележило је надметање двеју најбољих тркачица из Србије и Црне Горе до последње секунде. Добро пријатељство и здрава конкуренција између ове две такмичарке, створило је навијачку атмосферу испред хотела Гранд када је Милуша Бошковић из Котора, утрчала у циљ неколико секунди пре најбоље скyруннерке Србије, Невене Рајковић из Крушевца. Пријатељски загрљај и искрене честитке показале су да је пријатељство и здрав такмичарски дух највећа награда у "skyrunning-у". Треће место заузела је Марија Секуловић из Београда са временом од три сата и два минута.

Организатор трке, Skyrunning асоцијација Србије, се захваљује покровитељима и су-организаторима трке МК Ресорту, Скијалиштима Србије, Марник Рун-у (Compressport), Вили Рунолист, Поларис Србија, хотелу Јуниор и skyrunning волонтерима.