ЈАГОДИНА - Одреди извиђача који раде уз Велику Мораву ове године организоваће пловидбу под називом "Три Мораве", која ће се одржати од 2. до 9. јула, најављено је у четвртак.

Извиђачи ће веслати кануима од Сталаћа до ушћа Велике Мораве у Дунав, код места Кулич, најавили су у одреду извиђача "Бошко Ђуричић" из Јагодине.

Старт пловидбе је у Сталаћу 2. јула у поподневним сатима.

Ноћења су у Ћуприји 3. јула код моста, 4. јула код Кочиног храста у Кочином селу код Јагодине, 5. јула код моста на Морави код Свилајнца, 6. јула у Трновчу код Велике Плане, 7. јула код Љубичевског моста и 8. јула у Куличу код Смедерева.

Манифестација се одржава у сарадњи извиђачких одреда "Милоје Закић" из Ћићевца, "Бошко Ђуричић" из Јагодине, "Морава" из Трновча, "Свети Сава" из Осипаонице, "Свети Сава" из Београда и Соколског друштва из Ћуприје.

Пловидба се реализује у сарадњи са министарствима одбране, омладине и спорта, скупштинама градова и општина и туристичким организацијама кроз које пролази извиђачка пловидба.

Када је у питању Јагодина, учесници пловидбе боравиће у селима Кончарево и Кочино село, као и у граду. Обука за управљање кануима обављена је 4. и 5. јуна у Трновчу код Велике Плане у склопу пројекта које је подржало Министарство одбране.