НАСТАВЉА се, до сада, најуспешнија промотивна кампања "Моја Србија" Туристичке организације Србије захваљујући којој готово сва места у нашој земљи бележе пораст домаћих гостију.

У кампању се укључила већина локалних туристичких организација, удружења хотелијера, ресторатера, туристичких агенција и удружења бањских и климатских места, па средином априла, када званично почиње промоција, треба очекивати да ће караван "Моја Србија" бити занимљивији и шаренији него икада.

Кампања почиње отварањем нове сувенирнице ТОС у самом срцу престонице - на Тргу републике. Туристи ће тако моћи да купе аутентичне сувенире из наше земље, а биће и у прилици да у пешачкој зони, Кнез Михаиловој улици, погледају изложбу "Моја Србија". Овогодишња тема кампање националне туристичке организације је водно благо Србије.

- Промотивна кампања намењена је домаћим гостима у циљу представљања понуде Србије у летњем периоду - каже Марија Лабовић, директор Туристичке организације Србије. - Изложбом "Моја Србија", практично, започиње годишња кампања, а представља мотиве туристичких атракција и дестинација у нашој земљи. Позивам грађане да посете караван којим промовишемо туризам наше државе, а кој ће бити одржан на трговима у 14 највећих градова: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Чачак, Суботица, Зрењанин, Крушевац, Врање, Ваљево, Нови Пазар, Ужице, Зајечар и Пожаревац.

Караван ће се одржавати у поподневним часовима, до јула, током коампање ће се пуштати промотивни филмови, организовати концерти, дегустације и наградне игре (српско издање "Монопола"), делити сувенири на тему 160 година од рођења Николе Тесле, анимирати и забављати посетиоци. Такође, поред брошуре "52 викенда у Србији" биће дељена и нова "52 укуса у Србији" са локалним специјалитетима. Посебно је осмишљен програм за младе кроз друштвене мреже, а грађани ће бити у прилици и да се додатно информишу и пријаве за владине ваучере, то јест попусте за одмор у нашој земљи.

ТОС ће промовисати домаћи туризам и на популарним манифестацијама попут "Витезфеста", "Београдског манифеста", Егзита, "Врњачког карневала", "Дринске регате", Сабора трубача, "Нишвила", "Нушићијаде", "Роштиљијаде", "Господије" и "Бир феста". ТОС ће учествовати и на манифестацији "Ноћ музеја".

ФОРУМ У ПРОЛОМ БАЊИ

НАЈВАЖНИЈИ туристички форум ове године одржава се од 20. до 23. априла у Пролом бањи.

На седми туристички форум позвани су представници свих 115 локалних туристичких организација који ће присуствовати едукативним сесијама и радионицама где ће се упознати са стратешким правцима развоја туризма и пројектним активностима.