Срби не остављају Егеј

Ј. С.

недеља, 10. 04. 2016. у 08:01

Срби не остављају Егеј
Грчка, упркос бројним мигрантима, остаје за нас топ дестинација. Агенције: Интересовање за одлазак веће за 20 одсто

МИГРАНТИ и штрајкови тешко да ће нашкодити овогодишњој туристичкој сезони у Грчкој. Нарочито када је реч о српским туристима, којима су бивиш јужни суседи на првом месту као дестинација за годишње одморе. Стручњаци рачунају да ће ове године Хелене посетити и до 20 одсто више гостију из Србије, који ће своје лето провести на Егејском или Јонском мору.

Према речима Александра Сеничића, директора Националне организације туристичких агенција, миграната у Грчкој је било и прошле године, па нису угрозили путне правце. Грчка живи од туризма и неће, сматра он, дозволити да јој било шта угрози тај посао.

- Када је реч о српским туристима, Грчка је најпосећенија дестинација - истиче Сеничић. - Последњих пет година тамо постоје неки штрајкови, па се догоди понека непријатност, јер мора да се чека, али све се успешно превазилази. Томе не треба придавати неку велику важност. Једноставно, политичка ситуација у читавом свету је таква кава јесте и нема препорука за сигуран одмор у свету.

У агенцији "Травеленд" кажу да туристи у Грчкој нису никада осетили те штрајкове. А до грчке обале постоји и алтернативни пут преко Бугарске. На ауто-путу нема проблема и никакве блокаде не могу да трају данима.

ТУРСКУ ИЗБЕГАВАЈУ ЗБОГ РИЗИКА

ПРЕМА речима Александара Сеничића, за Турску постоји очекиван ризик, али то је било и претходне две године.

- Никаквих проблема није било у летњој сезони, али је интересовање за Турску много мање, чак и до 60 одсто - објашњава Сеничић.

Коментари (9)

Srbija

10.04.2016. 09:35

Zaboravili ste da napisete da do grckog mora putujemo autoputem i daleko brze i bezbednije,nego preko crnogorskih krseva i kamenjara.

Sima Simonovic

10.04.2016. 12:23

ovo Sta se desilo sa crnogorskom obalom,ostavlja grcku kao jedini soluciju za porodicno putovanje. u crnoj gori je nestasica vode,zagadjenost obale, "prijatno" osoblje... mi vec godinama letujemo na obalama sitonije I apsolutno ne postoji crnogorska opcija. o hrvatskoj ne razmisljam. njima ne dajem pare josnod davne 1984

Sitonija

14.04.2016. 18:55

@Sima Simonovic - Takodje letujem na Sitoniji i ako bog da i ovo leto cemo isto tamo.....Fantasticno......preporucio bih svakome...prosle godine smo isli sa bebicom od 4,5 meseci i jos dvoje dece...

xxx

10.04.2016. 12:36

izasla su danas dva clanka, jedan o potapanju slovenske plaze i ovaj. pa pogledajte fotografije iz tekstova i sve ce vam biti jasno!

Mihajlo Jovanovic

10.04.2016. 12:38

A gde je u tekstu pomenuta Crna Gora i bilo kakvo poredjenje sa Grckom? Ili Hrvatska? Da li bas uvek mislite o njima?

Serbian tourist

10.04.2016. 13:20

A gde drugo da idemo? U Tunis i Egipat ne bih poslao ni najgoreg dušmanina, u Turskoj je rat već uveliko zakucao na vrata, za Španiju se nema para, Hrvatsku i Crnu Goru neću ni da pominjem i jedino logično mesto gde da se ode a da se osećaš prijatno i bezbedno je Grčka.

Petar

10.04.2016. 14:46

@Serbian tourist - Ja sam otisao jednom do Bugarske, moram reci da mi se svidelo. Bugari, ko Makedonci samo ih ima vise, prijatan narod.

bosko

21.04.2016. 16:44

Trebinje i HN uvek pre bilo cega.Slusam ove koji idu u Grcku a ne govore da otplacuju rate preko cele godine a tamo jedu pastete i po selima borave.