Признање на међународном фестивалу туристичког филма "Das goldene Stadttor" је добијено у конкуренцији преко 1.500 филмова из 42 земље света у категорији „Туристички филм", по одлуци међународног жирија састављеног од познатих стручњака из области филмске индустрије, маркетинга и туризма, саопштила је синоћ ТОС.


Берлински Меđународни филмски фестивал
"Das goldene Stadttor" већ 15 година један је од водећих светских меđународних фестивала туристичког филма и мултимедије, посвећених признању туристичких продукција. Туристичка организација Србије за овогодишњу главну тему промоције туризма наше земље издвојила је Дунав и водено богатство наше земље.

Филм о Дунаву део је ове промотивне кампање ТОС-а и приказује лепоте овог европског коридора на свом току кроз Србију. Снимањем овог филма су кроз камеру "ухва
ћени" чаробни детаљи реке која спаја 10 земаља и преко 100 милиона људи, приказује разноликост предела и историјских локалитета, као и туристичке адуте једне од највећих и несумњиво најлепших река у Европи и то на њеном 588 километара дугом току кроз Србију.

У оквиру највећег светског сајма туризма - ИТБ у Берлину, ТОС је на конференцији за новинаре пред педесетак представника утицајних медијских кућа из Немачке и Србије представила туристичке потенцијале наше земље.