СЕЗОНА скијања званично је почела данас на Копаонику. Овогодишњи "Ски опенинг", шести по реду, који организују МК "Маунтин ризорт" и "Скијалишта Србије", привукао је више од 10.000 гостију, на једној од најлепших планина Србије. Туристички радници кажу да им је прошла сезона била рекордна, а од ове очекују још боље резултате.

Снег који је прошле недеље пао, уз вештачко оснежавање, омогућио је скијашима уживање на стазама "Панчићев врх" и "Караман гребен". Како кажу у "Скијалиштима Србије", све је спремно за одржавање скијалишта, али и прављење вештачког снега, чим температура то омогући. Цене ски-паса нису се много промениле у односу на прошлу годину. За шестодневну ски карту на Копаонику треба издвојити 13.900 динара. Од ове сезоне уведена је појединачна карта за ноћну стазу "Мало језеро" на Копаонику и она износи 2.200 динара.

  • Успели смо да отворимо сезону упркос високој температури, чиме смо показали да смо лидери у региону - каже Дејан Љевнаић, директор "Скијалишта Србије".

- Скијање на Копаонику почело је и пре званичног отварања сезоне, па љубитељи већ пет дана уживају на стазама. Ове године скијаше на жицама Караман гребен и Панчић очекује "сингл лајн", која омогућава бржи пролаз скијашима.


  • НОВО КРИЛО У "ГРАНДУ"

  • И ДОК је центар Копаоника претворен у велико градилиште, хотел "Гранд" ће у нову годину ући отварањем новог крила.

  • - Сезону започињемо пуним капацитетом - истиче Никола Аврам, директор "МК Маунтин ризорта" - Очекујемо за викенд 12.000 гостију у читавом туристичком центру. Нову зимску сезону дочекујемо новим објектом, где ће бити 70 луксузних апартмана и нови конгресни центар. Вредност ове инвестиције је четири милиона евра.