Адреналинске вожње главни хит

А. К.

08. 05. 2015. у 11:29

Адреналинске вожње главни хит
Љубитељи луде вожње могу да иду на маунтин картинг - троточкаш без педала. Зип лајн, тјубинг и вожња бобом омиљени су провод за децу

НАЈУСПЕШНИЈА скијашка сезона од када постоје “Скијалишта Србије” тек што је завршена а ово јавно предузеће већ почиње припреме за лето на српским планинама.

У овој зимској сезони остварено је шест милиона пролаза кроз жичаре, што је незапамћен рекорд. Продато је 233.000 скијашких карата, што је повећање од 40 одсто у односу на претходну годину, која је такође била одлична.

- Најпрометнији дан на стазама био је на Сретење, када је 9.500 скијаша било на Копаонику - каже Ана Јовановић из “Скијалишта Србије”. - Остварили смо 36 одсто већи приход у односу на лане.

За “Скијалишта” нема одмора, јер је увелико почела припрема за летњу сезону. На најлепшим планинама Србије, Копаонику и Златибору, посетиоце очекују активан одмор и незаборавно летовање.

БРОЈКЕ 6 милиона вожњи на жичарама
36 одсто већи приход остварен
233.000 карата продато

- Полако се мења свест људи, због чега се све више одлучују за одмор у природи - каже Јовановићева. - Многи су схватили да одмор није само одлазак на море и десет дана купања, па су и прошлог лета планине биле посећеније него ранијих година, а продато је и 20.000 карата за адреналинске вожње. Чист ваздух, пријатна температура и другачији поглед на планину привлаче све више гостију.

Забаве на Златибору и Копаонику неће мањкати. Поред панорамских вожњи до Торника и Панчићевог врха (карте су 350 за одрасле и 300 динара за децу), љубитељи спорта уживаће на мултифункционалним теренима. “Скијалишта” изнајмљују и најмодерније маунтин бицикле, а све жичаре имаће и адаптере за њих. Љубитељи луде вожње могу да иду на маунтин картинг - троточкаш без педала. Зип лајн, тјубинг и вожња бобом омиљени су провод за децу, а пакет карата кошта 600 за одрасле и 420 динара за најмлађе.

- Дневна карта за адреналинске садржаје кошта 1.400 за одрасле и 1.200 динара за децу - истиче Јовановићева. - Међутим, иако су цене исте као лане, понудићемо и занимљиве пакете, као и попусте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације