Сплаварење у част хероја

Р. БЛАНУША

16. 08. 2014. у 08:00

Сплаварење у част хероја
Рафтинг клуб "Дринска регата" из Љубовије, организује шестодневно сплаварење од Горње Трешњице до Шапца

РАФТИНГ клуб "Дринска регата" из Љубовије, поводом 100-годишњице Церске битке и Битке на Дрини, организује шестодневно сплаварење од Горње Трешњице до Шапца.

Прва етапа од Горње Трешњице до Љубовије, под називом "Битка на Мачковом камену", стартује 17. августа, друга, "Битка на Гучеву", Љубовија - Мали Зворник - Лозница, са три пловила, је 18. августа, трећа, "Битка на Церу - Текериш", Лозница - Лешница - Прњавор са три пловила, 19. августа, четврта, "Битка на Дрини", Прњавор - Бадовинци - Црна Бара, са три пловила, креће 20. августа, пета етапа носи назив "Битка за Мачву", са три пловила се креће 21. августа на релацији Црна Бара - Сремска Митровица, а последња, шеста, "Битка на Легету" 22. августа, Сремска Митровица - Легет - Чаврнтија - Шабац.

- У сарадњи са Епархијом шабачком СПЦ и арихијеријским намесништвом азбуковачким организоваћемо служење парастоса изгинулом народу и српској војсци у биткама које су се 1914. године одиграле у сливу река Дрине и Саве, а обавићемо и полагање часног крста у највећим дубинама Дрине и Саве, нашим речним "плавим гробницама" - истичу у Рафтинг клубу "Дринска регата".

Ова регата се по карактеру разликује од рекреативно пловних манифестација које се одржавају на Дрини у јулу. Заинтересовани се током етапа могу прикључити сплаварењу уз поштовање карактера и циља манифестације која се одржава уз помоћ Рафтинг савеза Србије, Радио клуба "Бобија 1272", Удружења "Вила" из Љубовије и Етно-села Врхпоље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације