КОПАОНИК- На Копаонику би у мају требало да почну да се граде два хотела, од којих ће један финансирати инеститори из Уједињених Арапских Емирата, а други породица Новака Ђоковића, изјавио је данас Тањугу вршилац дужности генералног директора Скијалишта Србије Дејан Љевнаић.
"Сарадња са Емиратима је резултат дугогодишњег инвестирања у инфраструктуру на Копаонику и они су одлучили ту да инвестирају и мислим да ће од маја започети изградњу новог хотела на локацији Југобанке", казао је Љевнаић.
Скијалишта Србије ће, према његовим речима, од 1. маја започети изградњу два нова шестоседа са хаубама и грејачима на стазама Крчмар и Гвоздац.
То предузеће је инвестирало и у нове адреналинске зимско - летње садржаје на Копонику, а то су боб на шинама, "цип лајн" и "тјубинг" и корисници су презадовољни, навео је Љевнаић.
"Имамо још једног инвеститора, то је фамилија Ђоковић која ће, такође, од 1. маја, када се заврши сезона, започети изградњу хотела", рекао је он.
Ова зимска сезона на Копаонику је почела најраније због инвестирања у систем за вештачко оснежавање, који ради свакодневно од 27. новембра прошле године.
Прошла зимска сезона је била рекордна по броју посетилаца, а ова ће бити на истом нивоу, рекао је Љевнаић додајући да се ове зимске сезоне очекује на Копаонику око 160.000 скијаша.
"Једини смо ски центар у региону који тренутно ради и због тога имамо и много више странаца ове године. Што се тиче пословања, од ове године Скијалишта Србије позитивно послују и могу да кажем да је негативно пословање прошлост", нагласио је он.
На Копаонику тренутно ради 17 одлично уређених стаза и Копаоник се издвојио, како је рекао, као апсолутни лидер у региону за скијање.
У претходном периоду на Копонику је сваке године број скијаша растао за око 30 одсто.
Љевнаић је позвао љубитеље скијања да дођу на Копаоник и увере се у одличне услове за скијање.