Кнежево поље: Одржан други сабор

Б. П.

уторак, 13. 08. 2013. у 20:17

Кнежево поље: Одржан други сабор
У надметању за најбољег здравичара Сабора награде поделили Велибор Величковић, Вук Пантовић, Марко Витезовић и Драгиша Симић
НА Кнежевом пољу, подно Малог Повлена, на другом Сабору окупило се неколико стотина гостију, на слави преноса моштију Светог архиђакона Стефана, коме је црква на овој планини и посвећена.

Одлуком жирија, у надметању за најбољег здравичара Сабора, награде су равноправно поделили Велибор Величковић са Голије, Вук Пантовић из Сјенице, Марко Витезовић из Косјерића и Драгиша Симић из Доње Топлице. За најбољег играча народног кола проглашен је Милорад Госпавић коме је припао дукат Светог владике Николаја. Друго место освојила је Вера Јовановић, а треће Неда Ружић.

- Дошао сам да отворим Сабор на Повлену и да пресечем врпцу које нема, јер док је небо отворено, овај сабор неће бити затворен - рекао је књижевник и академик Матија Бећковић.

Клуб Арс нова представио је књигу “Повленски старопис”, посвећену првом Сабору. Пажњу је привукла тачка младог мађионичара из Лазаревца Бојана Богдановића, будући да се за Повлен везују магија и натприродно, што је у својим делима описао родоначелник српске приповетке Милован Глишић, чија је мајка из ових крајева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације