У БАЗЕНИМА Ждрела код Петровца на Млави, познатог и под именом Млавске терме, ових дана ври као у кошници!

Базени са лековитом термалном водом чија је температура и зими од 30 до 40 степени, препуни су гостију из свих крајева Србије. Од прошле године понуда је обогаћена аква-парком са тобоганима, низ које се спуштање наплаћује по цени од 200 динара за цео дан. Ко жели да предахне од пливања, на располагању има етно-ресторан, са специјалитетима домаће кухиње, као што су јагњетина испод сача и хомољска шницла, које се могу залити домаћом ракијом и вином које производи породица Павловић, власник РУЦ „Ждрело“.

- За посетиоце који би да овде остану више дана, на располагању је хотел-дворац, у којем пансион кошта од 2.700 до 9.000 динара - кажу домаћини. - За парове који желе да се осаме и одвоје од осталих гостију, припремљене су специјалне љубавне бачве, у којима могу да преноће и доручкују за 1.200 динара.

Комплекс на термалном изворишту у селу Ждрело, на путу од Петровца ка Жагубици, отворен је пре пет година и данас поседује хотел са фитнес-центром, сауном, соларијумом и парним купатилом, аквапарк, отворене и затворене базене за рекреацију и хидромасажу, као и бањски део, са кадама, сауном и соларијумом, а у понуди су и третмани лековитим блатом.

Извориште топле воде у Ждрелу, која допире са 200 метара дубине и достиже температуру од 42 степена, према званичним потврдама лечи реуму, кожне болести и болести локомоторног система. Откривено је случајно, пре 25 година, приликом бушења земљишта у потрази за налазиштима угља и нафте.

САМАЧКА КУПАТИЛА

ПОРЕД базена у којима се сви купају, а имају топлу и слану воду, РУЦ „Ждрело“ поседује и тзв. самачка купатила. Ова купатила су намењена свештеницима и људима који не желе да се излажу погледима осталих посетилаца.