ЧУДЕСНИ предели, богата култура, најукуснији стекови, замамни плес - Аргентина је за све који су је посетили јединствено и непоновљиво искуство. Осим географских и климатских, и све друге различитости су огромне у једној од две највеће земље Латинске Америке - Аргентини. Чудесна и неистражена Патагонија, бучни Буенос Ајрес, танго, гаучоси, ресторани са најбољим стековима само су неки од разлога зашто посетити ову занимљиву земљу. А ствар коју никако не треба пропустити, када је Аргентина у питању је фудбал - незоставни део приче о овој прелепој земљи и њеним становницима.

Лепотица меЂу престоницама ЈуЖне Америке, важи за једну од десет најзначајнијих метропола у свету. Град и лука на обали реке Рио де ла Пларта претрпео је највећи европски културни утицај, па га с правом називају Паризом Јужне Америке. Плесне дворане у којима се игра танго сваког дана у недељи, страствене фудбалске утакмице, савршено вино ствари које свакако треба доживети. Судар старомодног сензибилитета и савремене револуције овде су присутни на сваком кораку.

ПРОБАТИ: *Асадо - традиционални роштиљ
* Пицу „Канчера“
* Пицу „Релена“
*Алфајорес - слатки дезерт *Чорипан - кобасицу од свињетине
*Милоанесес - говеђи одрезак

Буенос АЈрес је и центар бизниса, владе и прогресивног развоја. Софистициран, сензуалан и испуњен стварима које је неопходно видети. Велики шопинг центри, музеји, галерије, богат ноћни живот, одлична храна, светски позната вина, музика - све је то смештено у једном граду.

Европски сензибилитет, латиноамеричка страст, широки булевари, коцкасте калдрме и улице, танго и рокенрол, кафићи по тротоару и фудбалски фанатици, даме окиЋене крзном и сиромаШна деца која спавају у картонским кутијама чине дух овог чаробног града.

На туристичкој карти треба додати и Казу Росада (Председничку палату), катедралу Кабилдо - градску већницу, позориште Колон, Обелиск, богату градску четврт Реколета, где се налази истоимено гробље, на коме је сахрањена легендарна Евита Перон, супруга аргентинског председника Хуана Перона. Незаобилазно место за туристе је некада радничка, а данас боемска четврт града Ла бока, у преводу „рупа“, позната по шареним кућицама.

АГЕНДА ПОСЕТИТИ * Театар Колон - највећепозориште јужне хемисфере
* Улицу Кале Флорида и Булевар Алвеар - најбоља места за куповину
 * Обелиск - познати споменик у најширој улици на свету
* Каза Розаду - седиште председника Аргентине
*Кибилдо - градску већницу
* Плаза де Мајо - мајски трг
* Четврт Ла бока * Авенију 9. јул
* Катедралу

Једно од најЧудеснијих места у Аргентини су водопади Игуасу који су право ремек-дело природе. Смештени су између Аргентине, Бразила и Парагваја, где се са висине од 80 метара сурвава 275 индивидуалних каскада на простору од три километра. Легенда каже да су Игуасу водопади настали када се бог заљубио у смртницу. Прелепа Индијанка ипак није прихватила божанске понуде, и са својим драгим кренула је низ реку у кануу. Тако је изазвала гнев Бога који је реку поцепао напола, а казна за младе љубавнике био је вечити пад низ Велику воду (на индијанском: игуасу).

Свакако једна од најимпозанијих ствари у Аргентини су чувени глечери у Патагонији, а нарочито Перито морено. Без обзира са које тачке се посматра увек се пружа фантастичан поглед на неки његов део који делимично заклањају само, ту и тамо, стабла јелки и другог дрвећа. Обилазак националног парка је целодневна авантура, а трасу чине уздигнуте платформе.


САН ТЕЛМО

ЕНТИТЕТ за себе, део Буенос Ајреса, Сан Телмо још увек чува шарм колонијалне прошлости, са својим кафанама на ћошку, пјацетама, калдрмисаним улицама и двориштима од којих понека још имају бунаре. Силан свет се недељом сјати у паркић Плаза Доррего, шарене тезге са свакаквим дрангулијама, ликовима и занимљивим предметима заузму тротоаре околних улица и на сваком кораку се плеше танго, који овај догађај прати до дебелог мрака.