БАНјА Јунаковић је спремно дочекала сезону јесен-зима. Запослени се увелико припремају за дочек Нове године, и то са богатим садржајима, уз могућност плаћања на три месечне рате. Гости могу да користе и унутрашњи базен без додатне надокнаде. За децу од пет до 12 година бања даје попуст од 50 одсто.

Овде се редовно одржавају ликовне колоније и семинари. Однедавно је у употреби апарат за мерење густине костију, а недавно је уведен нови антицелулитни третман и третмани против старења коже, као и преобликовање тела за седам дана, без скалпела и хируршких интервенција. За 24 године рада, колико је протекло од отварања бање, понудом различитих рехабилитационих програма и оним што нуди туристима, ова бања се изборила за равноправно место међу многобројним бањама у Србији.

КАКО СТИЋИ
* Бања Јунаковић је од Београда удаљена 180 км, а од Апатина је удаљена 4,5 км. * Инфо: 025/772-311.

ТЕРМАЛНИ извори откривени су још 1913. године, и користе се и лети и зими. Бања се развила не само као рехабилитациони центар, већ и као одредиште са све богатијом туристичком понудом. Лековитост воде, која извире са дубине од 700 метара, температуре око 50 степени Целзијуса, доказана је анализом на Балнеолошком институту Медицинског факултета у Београду. Управо та анализа показала је да вода припада категорији сулфидних, алкалних, муријатицидних, јодних хипотерми.

За разлику од сличних јодних вода, ова у Јунаковићу показује већи степен минерализације. Сем тога, садржи више лековитих елемената. Једна је од ретких бања која лечи стерилитет. Медицинска терапија обухвата лечење свих врста реуматизма, ортопедских и неуролошких обољења, гинеколошких обољења код жена...

ГОСТИМА и пацијентима на располагању су две финске сауне, затворени терапијски базен, теретана, подводна и ручна масажа. Савремена осмостазна куглана направљена је по стандардима Светске куглашке федерације, тако да овде могу да се организују сва такмичења за узрасне категорије. У току је изградња највећег спа велнес центра у региону.

Ту су и четири терена и стаза за шетњу кроз шуму. Бања има 270 лежајева у 88 соба у старом и 60 двокреветних соба у новом делу објекта.

- ИМАМО велике могућности за организовање семинара, и то у две сале за 100 особа, опремљене савременом АВ опремом, као и за разне прославе, јер је ресторан капацитета 450 особа - каже Драган Игњатов из маркетинга бање Јунаковић.

У шумама на обали оближњег Дунава је велики број дивљачи и птица, што пружа могућност за лов, фото-сафари... Кроз шуму и парк води “стаза здравља”, а бициклистичким стазама бања је повезана са Апатином и Пригревицом.

Овде долази све више гостију из Хрватске, Словеније, Немачке, Мађарске, Аустрије, Италије, Бугарске, Румуније, Француске, Словачке, Републике Српске, Шведске.


МЕНИ И МАСАЖА

* Аранжман у апартману са менијем, музиком и пићем (преноћиште и доручак) 6.735 динара.

* Аранжман у једнокреветној соби (пун пансион) 6.495 динара.

* Дочек Нове године (улазница, свечана вечера) 4.000 динара.

* Подводна масажа у целини 800 динара.

* Релакс масажа - општа 1.400 динара.