Брена, Ђуле и Чорба најавили спектакле на Роштиљијади

Б. ЦАРАНОВИЋ

22. 08. 2019. у 15:17

Брена, Ђуле и Чорба најавили спектакле на Роштиљијади

Лепа Брена Фото Д. Миловановић

У Лесковцу се од 26. августа до 1. септембра одржава јубиларна 30. "Роштиљијада"

НАЈВЕЋА гурманска манифестација у региону, лесковачка "Роштиљијада", уз традиционалне специјалитете од меса и забавни програм, почиње 26. августа и траје до 1. септембра, а најављена је на конференцији, одржаној у четвртак, за новинаре у београдском хотелу "Краун плаза". За шест вечери, на лесковачкој Широкој чаршији наступиће Лепа Брена, "Рибља чорба", "Ван Гог", "Црвена јабука", Ацо Пејовић, Харис Џиновић и Северина. Организатори очекују пола милиона посетилаца - не само из Србије, већ из читавог региона.

Фестивал укусних ђаконија са роштиља, забаве, дружења и музике ове године одржава се јубиларни 30. пут и организован је на простору од 50.000 квадрата. По речима Горана Цветковића, градоначелника Лесковца, "Роштиљијада" је постала бренд којим се Лесковац поноси.

Прочитајте још: ЛЕСКОВАЧКА РОШТИЉИЈАДА: Пљескавице у ниском старту

- Аутентичност мириса и укуса, најпознатије је обележје града који је својеврсна колевка роштиља - каже Цветковић.

Манифестацију ће у понедељак отворити концерт Лепе Брене, следећег дана наступају групе "Тути фрути" и "Црвена јабука", а 28. августа "Рибља чорба" и "Ван Гог". За четвртак је најављен концерт Хариса Џиновића, у петак Аца Пејовића, а финале ће, последње августовске вечери, украсити Северина.

Очекује се долазак на хиљаде обожавалаца Лепе Брене из Бугарске, па се предвиђа да ће њен концерт гледати пола милиона људи.

- Част ми је и велико задовољство да учествујем на манифестацији која траје већ три деценије - истиче Брена. - Заслужује поштовање и толиким трајањем потврдила је свој квалитет. Својој драгој публици обећавам дивно дружење и концерт за памћење.

Миша Алексић

Миша Алексић, басиста "Рибље чорбе" и Звонимир Ђукић Ђуле, фронтмен "Ван Гога", заједнички поручују да за ватрену лекосвачку публику припремају спектакл, уз хитове и нове песме.


Прочитајте још: ЛЕСКОВАЧКА РОШТИЉИЈАДА: Уз специјалитете и естрадне звезде

Организатори манифестације, Туристичка организација Лесковца, покровитељи, Влада Републике Србије и Град Лесковац, суорганизатор Мелос естрада и главни спонзори, "Апатинска пивара" и "Кока-Кола" и "Роса", обећавају провод за памћење. Како кажу, "Роштиљијада" је сваке године све боља и привлачнија.


Генерални директор "Апатинске пиваре" Владимир Новаковић


ПЉЕСКАВИЦА

ОСИМ одличне хране и концерата вечери, на фестивалу ће наступити и блех оркестри, културно-уметничка друштва, биће приређен ватромет и такмичења. Прошле године је на "Роштиљијади" направљена рекордна пљескавица од 66 килограма, а ове године ће можда та цифра бити надмашена.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Алекс

22.08.2019. 15:46

Ех да су још Синан и Шабан живи какав би то био спектакл.

Жика Живац

23.08.2019. 18:19

Геријатрија! Као у Бориној песми "Распродаја бола"