УЧЕСНИК неколико ријалитија Мирослав Мики Ђуричић у среду је, у раним јутарњим часовима, дисквалификован из "Задруге" због насилничког понашања према Надежди Биљић и Сузани Перовић, а потом је и приведен у полицијску станицу. Ђуричић је саслушан је у ПС Пећинци. Њему није одређен притвор и он се након дате изјаве вратио у своје место у Купиново. Исти дан након инцидента, и Биљићева је дала изјаву у полицији и најавила тужбу против Ђуричића.

- Код Надежде забележене су лакше телесне повреде, изнад надлактице и ноге. Оба извештаја су прослеђена тужилаштву - каже наш извор из МУП-а, за "Новости".

ТВ Пинк је најавио тужбу против њега, у складу са уговором који су потписали, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић осудио је насиље и најавио да ће Ђуричић бити процесуиран у складу са законом.

Напади на две учеснице ријалити програма догодили су се у току ноћи. Како су камере забележиле, најпре је дошло до расправе између Ђуричића и његове девојке Сузане коју је ошамарио. Потом је излетео из просторије и тражио да му отворе капију, како би напустио шоу. Тада је у дворишту угледао Надежду Биљић. Почео је да се свађа са њом, уз претње да ће је "изударати штакама".

ПРОЧИТАЈТЕ И: МИКИ ЂУРИЧИЋ ДИСКВАЛИФИКОВАН ИЗ "ЗАДРУГЕ": Штакама тукао Надежду, Сузани лупао шамаре!

- Није ми дан, остави ме - рекла је Биљићева, али то није умирило разјареног Ђуричића.

Почео је да је пљује у лице, она је узвратила шамаром, а онда је Ђуричић истукао штакама девојку. Она је, од силине удараца, пала на под, а он је отишао на капију, инсистирајући да изађе. Убрзо је донета одлука о његовој дисквалификацији, a у току дана је приведен на саслушање. Биљићева је такође дала изјаву у полицији поводом овог случаја насиља.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је поводом ових напада да Србија има нулту толеранцију према насиљу над женама, као и да најоштрије осуђује сваки вид напада на њих.

Ђуричић штаком удара Биљићеву Фото Принтскрин

- Учесник ријалити програма који је ударио жену биће процесуиран у складу са законом. Припадници Министарства унутрашњих послова правовремено реагују на свако сазнање о насиљу - написао је Стефановић на "Твитеру".

Пинк се у међувремену огласио саопштењем, у коме - оштро осуђује "било какву врсту насиља, било да је физичко, психичко или вербално".

- У среду 12. јуна у раним јутарњим сатима, један од учесника ријалитија "Задруга" , који се емитује на Телевизији Пинк, физички је насрнуо на две учеснице. Недавно враћени такмичар Мирослав Мики Ђуричић најпре је ошамарио Сузану Перовић, са којом је у емотивну везу ступио током трајања ријалити програма, а потом штакама ударио Надежду Биљић - наводи се у саопштењу.

Ђуричићу су одмах по инциденту изрекли најдрастичнију казнену меру, наводе из Пинка, према пропозицијама такмичења, те је он исто вече дисквалификован.

АПЕЛУЈЕМО НА НАДЛЕЖНЕ ОРГАНЕ

НА основу уговора који је такмичар потписао са РТВ Пинк уследиће и тужба против њега. Овим путем апелујемо и на надлежне органе - полицију, судове и тужилаштво да поступе у складу са законом и осуде насилника - саопштили су из ТВ Пинк.