Ове године без сабора трубача и виолиниста: Дефинитивно отказане манифестације у Гучи и Прањанима

Novosti online / В. И.

среда, 08. 07. 2020. у 14:22

Ове године без сабора трубача и виолиниста: Дефинитивно отказане манифестације у Гучи и Прањанима

Фото К. Михајловић

Због лоше епидемиолошке ситуације у Србији отказују се највеће манифестације у Србији. Први пут за 60 година постојања неће се окупити трубачи у Гучи, нити виолинисти у Прањанима

ЛУЧАНИ, ПРАЊАНИ - Први пут за 60 година постојања Сабора трубача у Гучи, ова највећа летња манифестација у Србији ове године се неће одржати, а разлог је епидемија корона вируса. И други по реду Сабор виолиниста у Прањанима код Горњег Милановца је отказан, јер, како кажу организатори, здравље грађана је на првом месту, те ће "виолина сачекати неке боље дане".

- Иако постоји одговорност према дугој традицији Сабора, морамо имати одговорност према актуелној, а и најављеној ситуацију са заразним вирусом Ковид - 19 - рекао је директор Културног центра општине Лучани у Гучи Јован Ковачевић. - Прекинули смо све припреме, јер је немогуће одржати манифестацију која поразумева истовремено на хиљаде људи који не могу држати социјалну дистанцу, нити се придржавати било којих других епидемиолошких мера које су прописане. Наши партнери такође нису могли да организују предтакмичења. Званично саопштење о отказивању Сабора издаће општина Лучани као организатор сабора као и Саборски одбор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације