Кад злоба угрози породичну срећу: Јелена Бачић Алимпић објавила свој 10. роман Неки други живот

М. Ћ.

субота, 04. 07. 2020. у 23:16

Кад злоба угрози породичну срећу: Јелена Бачић Алимпић објавила свој 10. роман Неки други живот

Фото Лагуна/ Марко Ристић

Деценија је прошла од првог издања бестселера "Рингишпил", који је награђиван и преведен на бројне језике
ЗА књижевно стваралаштво Јелене Бачић Алимпић 2020. је година јубилеја. Деценија је прошла од првог издања бестселера "Рингишпил", који је награђиван и преведен на бројне језике, а објављен је њен десети роман "Неки други живот", у издању "Лагуне".

- Сваки пут пред излазак новог романа осећам узбуђење, радост, али и извесну стрепњу да ли ћу поново оправдати читалачко поверење - каже Јелена. - Овог пута је, међутим, све било много интензивније, а моје нестрпљење велико, зато што је књига "Неки други живот" заиста настала у другачијим, тешким животним околностима. И сама сам се потрудила да је напишем другачије од претходних, јер су ме емоције тако усмеравале.

Јелена додаје:

- У претходној деценији написала сам девет бестселера, и надам се да ће "Неки други живот" стајати с њима "раме уз раме", а ја у будућности, у неком другом животу, наставити да пишем на заједничку радост.

У средишту радње романа су близнакиње Ирене и Марта ван дер Линден, које безбрижно проводе детињство и младост у Харлему, надомак Амстердама. Изгледом скоро идентичне, али по карактеру различите, нераскидиво су везане једна за другу. Њихов брижни отац, цењени и имућни лекар Хенрик ван дер Линден, међутим, крије тајну која прети да угрози породичну срећу. Људска злоба, страствена жеља за осветом и мрачна завера из корена ће променити живот сестара, а једна од њих изгубиће све.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације