Градоначелник Новог Сада: Нисмо још донели одлуку о одржавању Exita

Тањуг

петак, 03. 07. 2020. у 23:37

Градоначелник Новог Сада: Нисмо још донели одлуку о одржавању Exita

Фото Дарко Дозет

Нисмо још донели одлуку о Еxиту, зато што има још месец и по дана до фестивала, што је довољно времена да размотримо шта ће бити са епидемиолошком ситуацијом
- Нисмо још донели одлуку о Еxиту, зато што има још месец и по дана до фестивала, што је довољно времена да размотримо шта ће бити са епидемиолошком ситуацијом- изјавио је данас новинарима градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Он је рекао да Град може помоћи логистички, али не и финансијски, евентуално обезбеђивање тестова на цовид 19 за посетиоце Exita, које је организатор фестивала најавио.

- Ако бисмо данас донели одлуку да забранимо Exit, а за две недеље, дај Боже, да се поправи ситуација, треће недеље ће људи већ заборавити да је ситуација била изазовна у садашње време и рећи ће - ''што сте забранили Exit'?'. Ако бисмо сад рекли да ће сигурно бити одржан, било би неодговорно, јер не знамо шта ће се дешавати, то нико не зна - одговорио је Вучевић на новинарско питање у вези са одржавањем Exita ове године.

Подсетио је да су Кризни штаб и премијерка Србије Ана Брнабић раније имали договор да август у Србији буде "месец фестивала", почевши од Лав феста у Врњачкој бањи, потом Гуче, Exita, закључно са Беер фестом у Београду, али да је све сад под знаком питања због епидемиолошке ситуације.

Кад је реч о обезбеђивању тестова за све посетиоце и на чији терет, Вучевић је рекао да би на питање о о томе да ли ће организатор успети да обезбеди ту количину тестова, требало да одговоре сами организатори Exita.

- Морате питати Exit да ли ће и колико имати тестова. Претпостављам да имају процену о потенцијалном броју посетилаца. Град ће свакако логистички помоћи, али не и финансијски. Ми немамо обавезу куповине тестова. То причамо под претпоставком да ће се десити фестивал - рекао је Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Лика Вуковић

04.07.2020. 05:38

Ако мора без олимпијаде, може и без Егзита

Aca

04.07.2020. 08:04

O cemu bre pricate jakav exit , jos nam i to treba da se navuku jos vise koronasi, onda smo ga tek ugasili