“Врање” подно Авале: У августу почиње снимање филма и серије по роману Нечиста крв

М. Ј. М.

петак, 03. 07. 2020. у 10:22

“Врање” подно Авале: У августу почиње снимање филма и серије по роману Нечиста крв

Миленко Јеремић, Милутин Петровић и Горан Станковић Фото Г.Јовић

Док се радови приводе крају, у току је избор за међународну глумачку екипу
У РИПЊУ, подно Авале, полако се назиру обриси старог Врања из 19. века, односно, сценографија за нови филм и серију, засноване на роману "Нечиста крв" Боре Станковића, а по сценарију Војислава Нановића. Улицама које се убрзано граде ускоро ће пролазити Софка, Митке, Коштана, Хаџи-Трифун, Ташана...

Снимање епске саге о Врању, са ликовима и мотивима породичне хронике у раздобљу од пола века, почеће у првој половини августа, а требало би да се заврши до децембра. Филм и пет епизода режираће Милутин Петровић, а завршницу серије Горан Станковић. Прве три епизоде биће монтиране и у играни филм радног назива "Хаџијино звоно". Док се радови приводе крају, у току је избор за међународну глумачку екипу.

Легенда југословенске и српске сценографије Миленко Јеремић задужен је за раскошну сценографију, која обухвата читав један град и низ пратећих објеката, укључујући Хаџи-Трифунову кућу, градски хан, трг са пијацом, сахат-кулу, магазу, џамије, путујуће луткарско позориште. Јеремић је радио на култним филмовима "Валтер брани Сарајево", "Бановић Страхиња", "Маратонци трче почасни круг", "Чудо невиђено", "Последњи круг у Монци", "Три карте за Холивуд", "Сеобе", "Лепа села лепо горе", "Живот је чудо", "Заспанка за војнике" и другим, као и на серијама "Повратак отписаних", "Корени", "Жмурке".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације