Др Неле Карајлић огорчен хајком на Новака: Тешко је волети Србина који осваја све трофеје

М. Ћ.

30. 06. 2020. у 21:36

Др Неле Карајлић огорчен хајком на Новака: Тешко је волети Србина који осваја све трофеје
Некадашњи вођа "Забрањеног пушења" осуо паљбу
ИЗ дана у дан све дужи је списак личности из разних сфера јавног живота које пружају на друштвеним мрежама подршку Новаку Ђоковићу, после свега што се десило у вези с турниром "Адрија тур" и информације да је најбољи тенисер света заражен вирусом корона. Музичар Неле Карајлић учинио је то на оригиналан начин, подужом поруком на "Фејсбуку".

Некадашњи вођа "Забрањеног пушења" је почео пост пригодним враћањем у прошлост:

- Један од мојих омиљених скечева последње, предратне серије "Топ листе надреалиста" био је онај када "међународни посматрачи" с нескривеном злурадошћу својој централи јављају да је избио међуетнички сукоб између два играча билијара. Тај сукоб, наравно, изазвали су они сами, јер је међуетничко непријатељство смисао њиховог постојања. Драматични догађаји који су се, после емитовања "Надреалиста", ређали у низу, дали су нам јасан знак да је међународна заједница учинила све да се рат у Југославији распламса, и да, по могућности, буде што крвавији и траје што дуже. После завршетка рата, сваки потез Запада неговао је несугласице између зараћених страна, гарантујући свима да се тај исти сукоб може поновити кад год они пожеле. Ко год има мало мозга, схватиће да је "међународни фактор" на Балкану вековима био извор сваке заразе, од насилног покрштавања до короне.

Неле наставља:

- Хистерија и злурадост којом је инелектуални и спортски "развијени свет" обасуо Новака Ђоковића и организаторе "Адрија тура", само показују с којим је олакшањем дочекан пораз једног племенитог покушаја да се преко спорта приближе два најсличнија народа на планети, Срби и Хрвати. Корона, која је спречила велики тријумф помирења, слављена је по страницама западне штампе и на друштвеним мрежама као једини победник овога тура. Мени је јасно зашто не воле Ђоковића. Тешко је волети некога ко им у лице каже шта мисли, шта осећа и о чему размишља, а притом осваја све до сада измишљене трофеје. Још приде, долази из народа који је, по сваком плану "нових светских поредака", требало одавно да нестане. Стога је јасно да се сваки Нолетов пораз, па макар и од вируса, за који се не зна ни одакле је дошао ни куда је кренуо, дочекује као тријумф.

Два велика витеза, вимблдонска шампиона, Ђоковић и његов тренер Горан Иванишевић, вели Неле, покушала су да учине оно што политичарима није успевало последњих пола века, и то на "најврелијем терену", у Задру.

- Њихова намера је дубоко племенита, али је за "међународне посматраче" изузетно опасна. Јер, шта би се десило на Балкану када би се његови народи сложили? Да ли је "развијеном свету" потребна таква једна нова сила? И на крају крајева, откуда њима право да се мире и играју тенис без одобрења "одозго"?

Карајлић сматра да је, како каже, халабука око короне показала да је лицемерје основна карактеристика новог света.

- Ђоковић је проглашен кривим, акламацијом, иако нико од учесника нити гледалаца "Адрија тура" није завршио на респиратору нити је, далеко било, био у смртној опасности. У исто време, број мртвих од овог опаког вируса само у Америци добрано премашује број погинулих по разним ратовима које "међународна заједница" води зарад "ширења демократије" и "одбране људских права".

Неле, у свом стилу, оптимистички завршава:

- Познајући Ђоковића, дубоко сам уверен да ће идеја о "Адрија туру" преживети ковид 19, и да ће се играти наредних година. Пријављујем се као добровољац за скупљање лоптица.
Неле Карајлић и Новак Ђоковић са глумцем Драганом Јовановићем Фото Фејсбук/Др Неле Карајлић
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Slavica Krsmanovic , glumica

01.07.2020. 01:54

Bravo za doktore . Sve Vam se pozlatilo. Evo i ja se prijavljujem za te loptice. Ziveli i zivela Srbija ...