Светски медији о Егзиту: Шанса Србије за ОПОРАВАК ТУРИЗМА

Танјуг

20. 06. 2020. у 10:15

Светски медији о Егзиту: Шанса Србије за ОПОРАВАК ТУРИЗМА

Архива ВН - Фото: Д. Дозет

Светски медији и ове недеље пишу о Егзит фестивалу, чије су овогодишње издање оценили као “историјско”
Светски медији и ове недеље пишу о Егзит фестивалу, чије су овогодишње издање оценили као “историјско”.


Угледни британски листови Гардијан и Телеграф, престижни музички магазини НМЕ и Полстар, као и десетине других медија у Немачкој, Француској, Шпанији и другим земљама света пренели су списак извођача за наш највећи фестивал који ће бити одржан у новом термину од 13. до 16. августа.


Гардијан је и раније подсећао да је Србија успела да превазиђе здравствену кризу без већих последица, док је амерички Полстар писао о манифестацијама у југоисточној Европи као фактору опоравка целокупне светске музичке индустрије.


Бројни регионални медији попут Јутарњег листа пренели су мишљења тамошњих експерата, који су потез српске Владе оценили као "јако паметан", поготово имајући у виду да ће млади бити први који ће путовати након пандемије, и да ће земље, које то прве препознају опоравити туризам пре других.


Овај тренд потврђује и низ поново заказаних манифестација у земљама окружења.


И други страни медији одржавање Егзит фестивала сматрају кључним за опоравак ове, али и низа других индустрија, а одлуку Владе Србије оцењују као добру за опоравак сопственог туризма по узору на Грчку, Шпанију и низ других земаља које су предузеле мере да сачувају ову грану привреде чији су важан део и велике манифестације попут Егзита, Гуче, Бир Феста, Ничвила и низа других.


И Светска здравствена организација недавно је издала препоруке за повратак масовних окупљања, подсетивши да манифестације значајно утичу на ментално и физичко здравље, али и обезбеђују приходе великом броју људи, као и местима у којима се одржавају.


Објава првих извођача за “рестартовано” издање Егзита већ данима изазива одушевљење публике и медија, јер се ради о највећим звездама у својим музичким жанровима.


То потврђује и наслов „Највећи лајнап лета“ којим вест отвара IQ, један од најважнијих светских портала музичке индустрије.


Вест о извођачима који у августу стижу на Петроварадинску тврђаву заузела је насловну позицију пре два дана и на сајту часописа NME, који подсећа да ће Егзит бити међу ретким музичким догађајима овог лета, а можда и једини у категорији највећих фестивала.


Важност одржавања препознао је и угледни светски портал “Culitr” истакавши да „организатори раде без престанка како би створили посебан догађај за свој 20. рођендан“.


Ову вест испратили су и британски “DJ Mag” и “MixMag”, модни магазин “Еlle”, немачки “FazeMagazine” и “Juice”, италијански “Метрополитан” и “Lost In Groove”, највећи грчки портал “News24”, многи други.


Објава новог програма Егзита била је истакнута на насловном страницама најважнијих медија који данас прате најпопуланију електронску музику, као што су “YоурЕДМ”, “ЕДМ.цом” и “Wе Раве Yоу”, а који заједно имају преко пет милиона пратилаца на друштвеним мрежама.


Прочитајте још: Еxit од 13. до 16. августа: Познати датуми и за друге манифестације у Србији


И аустралијски “OzClubbers” подсетио је на речи Марије Меј, агенткиње једне од највећих светских музичких звезда, Дејвида Гете, која је Егзит назвала “светлом на крају тунела”.


Тихана Путин, из Туристичке организације Новог Сада каже за Тањуг да је одржавање Егзита важно за овдашњи туризам.


„За развој локалне туристичке привреде, која је покретач осталих привредних активности, важно је одржавање фестивала као што је Егзит. Свакако ће бити добро да хотели буду што боље попуњени у летњем периоду“, додаје Путин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dačo

20.06.2020. 13:13

stranci mogu da dođu pa čak i sa virusom,a mi kao mesmemo napolje, čudno

smile

20.06.2020. 20:22

svidelo se to nekima ili ne, festivali jesu veliki izvor prihoda jedne države, a u ovakvim okolnostima sigurno će ubrzati njen oporavak i podstaći turizam na koji inače ne možemo mnogo da se oslanjamo, a naročito u doba korone. Egzitaši, pamet u glavu i lep provod, pošaljite nasmejanu i zdravu sliku u svet!