Зарадила више од Роналда и Месија: Она је најплаћенија позната личност у 2020. години

Novosti online

субота, 06. 06. 2020. у 23:35

Зарадила више од Роналда и Месија: Она је најплаћенија позната личност у 2020. години

EPA-EFE/RINGO CHIU

Магазин Форбс недавно јој је одузео титулу најмлађе милијардерке на свету и оптужио њену породицу да вештачки повећава вредност њеног козметичког бренда
Магазин Форбс недавно јој је одузео титулу најмлађе милијардерке на свету и оптужио њену породицу да вештачки повећава вредност њеног козметичког бренда, али она се поново нашла на врху њихове листе.

Овог пута ради се о њиховој листи сто најплаћенијих славних особа коју објављују сваке године. Кајли је са зарадом од 590 милиона долара засела на прво место, готово три пута прешишавши свог зета Кањеа Веста који се налази на другом месту са зарадом од 170 милиона долара.

На трећем месту се нашао Роџер Федерер са зарадом од 106,3 милиона, а прате га Роналдо са 105 и Меси са 104 милиона. На шестом месту је глумац Тајлер Пери са зарадом од 97 милиона долара, а следе га Нејмар са 95,5, Хауард Стерн са 90, ЛеБрон Џејмс са 88,2 и Двејн "Тхе Роцк" Џонсон са 87,5 милиона долара.

Кајли је зарадила више него Вест, Федерер и Роналдо заједно, а разлог томе је продаја 51% удела своје козметичке куће компанији "Coty" за 600 милиона долара. Тренутно се вредност њене имовине, према Форбсу, процењује на 900 милиона долара.

Иначе, 100 најплаћенијих славних особа на свету укупно је зарадило 6,1 милијарду долара (пре одбитка пореза), што је за 200 милиона мање него прошле године. Форбс пише да је на то утицала глобална пандемија корона вируса због које су отказани многи спортски и културни догађаји.