ХВАЛА!: Снажна порука у новој песми и споту Маyе Сар (ВИДЕО)

NovostiOnline/Дејан Ћирић

петак, 05. 06. 2020. у 13:42

ХВАЛА!: Снажна порука у новој песми и споту Маyе Сар (ВИДЕО)

Фото: Е.Нурковић

Пронаћи мир у захвалности је лајт мотив срећног живота. Одраз духовног богатства и зрелости, чему тежимо у настојању да будемо бољи људи
Након четири године дискографске паузе, кантауторка Маyа Сар на сцену се враћа песмом “Хвала” и спотом који доноси дирљиве животне приче људи из целог света. Песма је лична прича, глобално примењива, нарочито у времену пандемије Корона вируса.


- Верујем у моћ речи хвала, којом почињем и завршавам сваки дан. Песма је настала у једном лепом периоду мог живота, а тек сада, гледајући како нам се свима свакодневница мења у непознатом смеру, добила је потпуни смисао. Јер, живот управо јесте и црно и бело, обоје подједнако важно, да би нас формирало као људе. Да бисмо се осећали живима, да бисмо знали искористити другу шансу, да се коригујемо и пружимо најбоље од себе овом свету. Да научимо прихватити истину, страх, љубав, себе као несавршена бића, и спознамо како је људскост оно најважније у нама, што никада не губи вредност. - каже Маyа Сар за Новости Онлине.Недавно, пажњу јој је окупирала фотографија сарајевског фотографа Елдара Нурковића, што је иницирало сарадњу на видео споту. Та фотографија, на којој је девојка са исцртаним ожиљцима по лицу од ношења заштитне маске, врло брзо је постала део званичне кампање Светске здравствене организације у борби против Корона вируса, о чему су писали регионални и светски медији. Видео спот, некарактеристичан за наша музичка остварења, доноси стварне ликове и истините, емотивне, аутентичне приче људских судбина из целог света. Из Индије, са Исланда, Балкана…- Маyа је мој пријатељ пре свега. Када ми је указала част да чујем ову бриљантну композицију, питавши ме да ли бих био заинтересован да радим визуализацију, нисам пуно размишљао. Надам се да сам успео у намери да оваквом музичком ремек-делу поклоним достојан визуелни идентитет, и бићу неизмерно срећан ако сам бар делимично то и остварио. - открива овај уметник.Позната као искрена хуманисткиња и иницијатор акције “Мој је живот моја пјесма”, Маyа Сар и овога пута кроз своју музику шаље снажну поруку.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације