Старим асовима не фали инспирација: Ђоле, Масимо и Ђуро „избацили” нове песме

М. Ћунковић

среда, 03. 06. 2020. у 09:09

Старим асовима не фали инспирација: Ђоле, Масимо и Ђуро „избацили” нове песме

Фото АТА Images

Ђорђе Балашевић, Масимо Савић и "Бомбај штампа" обрадовали обожаваоце песмама. Новосађанин се удружио са тамбурашима, Масимо ће у јуну певати у Београду

МНОГИ музичари су широм света, док су им обустављене концертне активности због пандемије вируса корона, ауторски били активни, па је таква ситуација и у нашем региону.

Креативности није мањкало ни код младих извођача и бендова, али ни код старих асова. Конкретно, ових дана, публику су новим сингловима почастили Ђорђе Балашевић, Масимо Савић, Бранко Ђурић Ђуро и његов бенд "Бомбај штампа"...

На "Инстаграму" је недавно објављена Балашевићева слика из студија, са тамбурашима, тек толико да се "заголицају" фанови, а онда је у понедељак светло дана угледала заједничка песма "Хеј, лега". Потписују је, како је духовито наведено, "Госпон тамбураши" и DJ Olle B.

Балашевић је комплетни аутор ове песме, која говори о љубави према једној Славонки, а његов је и аранжман. Панонски морнар је већ извео уживо нумеру на почетку концерта у Осијеку, 20. децембра прошле године.

Масимо Савић, после успешног албума "Сада" (2018), који је донео низ хитова, обрадовао је публику новим синглом "Мали круг великих људи". Аутор песме је Иван Дечак, фронтмен групе "Ватра". Тандем је тако поновио сарадњу која је првобитно резултирала дуетским хитом "Нама се никуд не жури". Ускоро следи и спот за нову песму, а режираће га Савићев стари сарадник, Радислав Јованов Гонзо. О нумери "Мали круг великих људи", која је, додуше, раније настала, али се савршено уклопила у актуелну ситуацију, Масимо каже:

- Она доноси дозу оптимизма који нам је, у овим тренуцима, толико потребан. Њу ми је Иван послао доста пре ових несрећа које су нас задесиле - пандемије, земљотреса... Као да је наслутио да ће доћи тренутак кад ћемо посебно да ценимо оно најважније - мали круг великих људи, круг наших најмилијих.

Сарајевска "Бомбај штампа" је, после успешног сингла "Само лагано", објављеног почетком 2019, за лето прошле године најављивала нови албум "Удари ме нечим", међутим, прича се одужила, па је тек сада представљена насловна песма. Бранко Ђурић, Недим Бабовић и екипа планирали су пре неколико месеци да ураде спот, међутим, због ванредног стања, екранизација песме је одложена до даљег. Песму "Удари ме нечим", која доноси класичан рокенрол звук "Бомбај штампе", уз мелодију која лако улази у ухо и памтљив рефрен, група је већ изводила на неким концертима.

МАСИМО У ЈУНУ У "БИТЕФ АРТ КАФЕУ"

ПОПУШТАЊЕ мера и полако враћање концертних догађаја, макар у мањим просторима и пред мањим бројем људи, обрадоваће Масимове фанове у Београду. Савић ће 27. и 28. јуна запевати у својој традиционалној бази на отвореном - летња сцена "Битеф арт кафеа" на Калемегдану. Улазнице за сектор ближе бини коштају 2.000 динара, а за део даљи од позорнице 1.500 динара. Све карте су за стајање. Могуће су и резервације столова и сепареа, али само после куповине улазница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације