ЧУВЕНА интерпретаторка севдалинки Амира Медуњанин није жанровски уско омеђена, и то редовно потврђује, на велику радост својих обожавалаца. Неретко зађе и у сферу поп музике, па је то учинила и овога пута на маестралан начин. Удружила се са дугогодишњим сарадником, гитаристом Бошком Јовићем, па су извели велики хит Здравка Чолића "Станица Подлугови" са албума "Шта ми радиш" (1983), за који је музику компоновао Корнелије Бата Ковач, а текст написао Владо Дијак. Снимак је објављен на њеном јутјуб-каналу. Амира је чувену нумеру извела на себи својствен начин, доносећи јој посебну емоцију. Стога и не чуде надахнути коментари, попут: "Здравково огледало у музичком смислу зове се Амира", "Дивно извођење", "Браво, тако је романтично"...

Фанови Амире Медуњанин су већ и имали прилику да чују како звучи "Станица Подлугови", када је део чувене нумере отпевала прошле јесени на концерту у београдском Сава центру. Репертоар Здравка Чолића јој је, очигледно, веома близак. Године 2015, на концерту "Даме певају Бајагу", предивно је извела песму "Твоје очи", коју је, такође на албуму "Шта ми радиш" снимио краљ поп звука наших крајева, на музику Момчила Бајагића и Мише Алексића.

Амира је још раније објавила да припрема албум обрада најлепших песама Томе Здравковића и Силване Арменулић, Фор хим анд хер, у издању "Кроација рекордса", а недавно га је и званично најавила снимком од минут и по, такође на "Јутјубу".

- Није случајно ова плоча посвета Томи и Силвани - пише у опису снимка. - Ако је он новокомпонованој музици навукао одело губитничке шансоне, она је ту тугу, саткану од туге и истине, својим надахнућем и вештином озваничила као женску верзију кафанске молитве. Њихови гласови у тим песмама временом су постали откуцаји многих срца.