Београд опет спава после 37 година: Градски хор обрадио песму састава У шкрипцу (ВИДЕО)

М. Ћ.

субота, 30. 05. 2020. у 11:22

Београд опет спава после 37 година: Градски хор  обрадио песму састава У шкрипцу (ВИДЕО)

YouTube

Градски хор "Београд" обрадио је, на врло интересантан начин, песму "Београд спава", коју је група "У шкрипцу" објавила 1983. на свом другом албуму "О, је".

ГРАДСКИ хор "Београд" обрадио је, на врло интересантан начин, песму "Београд спава", коју је група "У шкрипцу" објавила 1983. на свом другом албуму "О, је". Нова верзија је, прилагођена датим околностима, настала у карантинским условима.

Чланови хора су певали у својим домовима, уз диригента Милана Мику Аћимовића, а клавир је свирала Николија Гигов. "Београд спава" слови за култну нумеру београдског састава који је као фронтмен предводио покојни Милан Делчић Делча.

Аутор музике и текста Зоран Вуловић Вуле је, поводом обраде, уз захвалност хору, али и бившим колегама из бенда, емотивно написао на "Фејсбуку":

- Претпостављам да се нико од ових певача није ни родио кад је настала песма "Београд спава". Једне ноћи, у Београду... Свирали смо је, обично, на крају концерата. Замишљена је као идеална песма за ноћни програм радија.

Градски хор "Београд", основан 2016, представља мешовито певачко друштво. На њиховом репертоару су дела класичне, али и традиционалне, госпел, џез, поп музике... Песма "Београд спава" је већ на сјајан начин обрађена 2011. године, кад ју је снимио бенд "Блок аут".


Фото Фејсбук/Зоран Вуловић Вуле
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sumadinac BRE

30.05.2020. 12:08

Oni lepo pevaju ! Samo pesma zvuci bolesno , ko posle neke tragedije velike....