Еxit од 13. до 16. августа: Познати датуми и за друге манифестације у Србији

Novosti Online

петак, 29. 05. 2020. у 16:09

Еxit од 13. до 16. августа: Познати датуми и за друге манифестације у Србији

Илустрација Фото Д. Дозет

Након препоруке премијерке Ане Брнабић да се услед убрзаног побољшања здравствене ситуације у Србији Exit фестивал не отказује, већ помери за август, наш најзначајнији фестивал у свету одредио је нове датуме
Након препоруке премијерке Ане Брнабић да се услед убрзаног побољшања здравствене ситуације у Србији Exit фестивал не отказује, већ помери за август, наш најзначајнији фестивал у свету одредио је нове датуме. Тако ће се у смањеном капацитету и ограничењем посетилаца на земље у којима је епидемиолошка ситуација под контролом, публика на Петроварадинској тврђави окупити од 13. до 16. августа, преноси "Блиц".


И друге домаће манифестације које се традиционално одржавају у августу одредиле су своје датуме.


У стандардним терминима одржаће се нишки џез фестивал Nisville, од 13 до 15. августа и Lovefest у Врњачкој бањи, од 6. до 8. августа. Летњи фестивали у Београд стижу уз Beer Fest који ће се ове године одржати седам дана касније од планираног термина, односно од 20. до 23. августа, док је крај лета на Ушћу резервисан за Music Week, од 28. до 30. августа.


О препоруци српске премијерке да се Exit одложи за август, већ су известили и бројни глобални и регионални медији. Чувени британски лист "Guardian" навео је да је Србија успела да превазиђе здравствену кризу без тежих последица, док британски "Телеграф" истиче процену да ће до августа епидемиолошка ситуација бити под потпуном контролом у читавој Европи. И амерички "Pollstar" пише о драстичном побољшању здравствене ситуације и преноси како пример из Србије може помоћи да се убрза опоравак целокупне светске музичке индустрије. Хрватски "Јутарњи лист" пренео је процену регионалних туристичких експерата да је Србија направила јако паметан потез што је прва објавила овакву вест, јер ће млади управо бити први који ће путовати, те да ће државе које то препознају брже опоравити туризам од других.


Светска туристичка организација проценила је недавно да ову привредну грану на светском нивоу очекује пад од вртоглавих 70%, тако да вест о одржавању највећих домаћих фестивала може бити од посебног значаја за опоравак домаће туристичке привреде.


(blic.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације