Хуманитарни серијал С Тамаром у акцији у Опову: Помоћ за породицу Сужњев-Дробњак

Јл. Б.

петак, 29. 05. 2020. у 09:53

Хуманитарни серијал С Тамаром у акцији у Опову: Помоћ за породицу Сужњев-Дробњак
У новој, седмој емисији девете сезоне упознајемо Снежану Сужњев из Опова, самохрану мајку Наталије (19), Луке (16) и Немање (15) Дробњак
ПОСЛЕ више од шест недеља паузе, екипа хуманитарног серијала "С Тамаром у акцији" (РТС 1, 21.00) наставља да помаже нашим сународницима у Војводини. У новој, седмој емисији девете сезоне упознајемо Снежану Сужњев из Опова, самохрану мајку Наталије (19), Луке (16) и Немање (15) Дробњак.

Снежана је годинама трпела насилничко понашање ванбрачног партнера, а све се погоршало када је оболела од карцинома. Захваљујући деци, која су избацила оца из куће, породица је успела да нађе мир, али једини стални приход им је социјална помоћ. Снежана се труди, и поред тешке болести, да деци обезбеди основне животне услове, мада су често сви били гладни. Наталија је студенткиња Правног факултета и успешно игра фудбал, а дечаци, Лука и Немања, средњошколци, који желе да остану да живе у Опову.

Кућа породице Сужњев-Дробњак била је у врло лошем стању: земљани под, два запуштена оџака и потпуно дотрајала столарија. Кроз деформисане, заглављене, спуштене ролетне, сунчеви зраци годинама нису продрли у просторије.

Током петодневне акције, вредна екипа мајстора на челу са ауторком Тамаром Грујић, комплетно је обновила кров и оџаке на кући, урадила фасаду, поставила нову столарију и уредила двориште. Направили су, такође, бетонске кошуљице за нове подове, ново купатило и уведели канализацију.


Екипа серијала Фото РТС/М. Табашевић

БАНАТСКЕ ШОРЕ

САЗНАЋЕМО и како се играју банатске шоре, које је Михајло Пупин по одласку у Америку представио тамошњим становницима, а из које је, верује се, настао популарни бејзбол. Видећемо и како изгледа језеро у Баранди, где се може уживати у посматрању птица, као и филмски студио у коме се снимају најпопуларније серије и филмови.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Malter

29.05.2020. 10:26

Obo je primer drustveno odgovorne televizije koja u udarnom terminu emituje sjajnu emisiju koja je pokazna vezba za edukaciju drzavnih sluzbenika i lokalnih zajednica u saniranju socijalnih i ekonomskih neprilika. Stoga, svaka vama čast, Tamara i akcijasi i svi vama prikljuceni neimari dobra srca. Dali ste mustru, nadu i lekciju svima pa ko se prepozna kao dobar covek od inicijative taj ce mesto izgovora traziti nacin za boljima da se povodi i da vas prati u podvizima.

Saša

29.05.2020. 10:27

Svi jedva čekamo nastavak emisije "sa Tamarom u akciji" jer humanost i poruka tih učesnika upravo leči tugu, uliva nadu i puni srca ljubavlju. U njoj ima sve ono što nam u našem društvu inače nedostaje.Kamo sreće da je više ovakvih akcija. Ideja te emisije okuplja na istom zadatku i lokalnu samoupravu i komšije i decu školarce. Ona je primer zajedništva i humanosti.

Mitra

29.05.2020. 21:14

Hvala Tamari i ekipi za ovaj projekat kome se pridružilo sve vise vrednih pravih humanista. Oni su ogledala u kojima smo opet ugledali lepo ljudsko lice nase lepe Srbije.