ПОСЛЕ више од шест недеља паузе, екипа хуманитарног серијала "С Тамаром у акцији" (РТС 1, 21.00) наставља да помаже нашим сународницима у Војводини. У новој, седмој емисији девете сезоне упознајемо Снежану Сужњев из Опова, самохрану мајку Наталије (19), Луке (16) и Немање (15) Дробњак.

Снежана је годинама трпела насилничко понашање ванбрачног партнера, а све се погоршало када је оболела од карцинома. Захваљујући деци, која су избацила оца из куће, породица је успела да нађе мир, али једини стални приход им је социјална помоћ. Снежана се труди, и поред тешке болести, да деци обезбеди основне животне услове, мада су често сви били гладни. Наталија је студенткиња Правног факултета и успешно игра фудбал, а дечаци, Лука и Немања, средњошколци, који желе да остану да живе у Опову.

Кућа породице Сужњев-Дробњак била је у врло лошем стању: земљани под, два запуштена оџака и потпуно дотрајала столарија. Кроз деформисане, заглављене, спуштене ролетне, сунчеви зраци годинама нису продрли у просторије.

Током петодневне акције, вредна екипа мајстора на челу са ауторком Тамаром Грујић, комплетно је обновила кров и оџаке на кући, урадила фасаду, поставила нову столарију и уредила двориште. Направили су, такође, бетонске кошуљице за нове подове, ново купатило и уведели канализацију.


Екипа серијала Фото РТС/М. Табашевић

БАНАТСКЕ ШОРЕ

САЗНАЋЕМО и како се играју банатске шоре, које је Михајло Пупин по одласку у Америку представио тамошњим становницима, а из које је, верује се, настао популарни бејзбол. Видећемо и како изгледа језеро у Баранди, где се може уживати у посматрању птица, као и филмски студио у коме се снимају најпопуларније серије и филмови.