Арсенал фест ове године у Крагујевцу у потпуно другачијем облику: Уместо фестивала програм месец дана

М. Ћ.

четвртак, 28. 05. 2020. у 07:13

Арсенал фест ове године у Крагујевцу у потпуно другачијем облику: Уместо фестивала програм месец дана

"Пласибо" Фото промо

Организатори планирају овог лета мало другачију прославу музике и уметности
ЈУБИЛАРНИ, 10. "Арсенал фест" у Крагујевцу, због пандемије вируса корона, неће бити одржан у предвиђеном, четвородневном термину наредног месеца, и уз најављени списак извођача, већ ће током лета бити организован специјалан програм "Месец дана Арсенала". Наредно, уобичајено издање фестивала већ је заказано за период од 23. до 26. јуна 2021.

- Услед затворених граница, масовног отказивања и одлагања турнеја извођача широм света, морали смо да фестивал пребацимо за 23, 24, 25. и 26. јун 2021. - наводи се у саопштењу организатора, концертне агенције "Лонг плеј". - Извођаче који су били најављени, "Сум 41", "Гогољ бордело", Ингви Малмстин, "Стил корнерс", "Инер серкл", "Дубиоза колектив", Кирил Џајковски, очекујемо да ћемо слушати и гледати на "Арсеналу" 2021. Преговори су у току, и са већином је постигнут договор. Посебно се интензивно преговара са бендом "Пласибо" о неколико могућности, међу којима су наступ на "Арсеналу" 2021. или, можда, самостални концерт у Србији под окриљем "Арсенала".

У складу са безбедносним приликама и законским могућностима, организатори планирају да овог лета, у Заставиној башти, где је иначе једна од редовних арсеналских бина, "гарден стејџ", приреде, како кажу, мало другачију прославу музике и уметности. Планиран је низ концерата значајних домаћих и регионалних извођача, уз наступе стендап комичара, пројекције филмова, изложбе, књижевне вечери... Ускоро ће бити саопштена имена учесника, као и датуми и информације о продаји улазница.

Већ купљене карте за "Арсенал фест" важиће за издање наредне године, и није их потребно мењати. Поврат улазница, за оне који то желе, креће 1. јула, а детаљне информације о томе су на сајту и фејсбук-страници "Лонг плеја".
Коментари (1)

Nikola Jovic

28.05.2020. 09:11

LJudi otkazite strnace , zovite domace bendove da vam sviraju ! Dosta su hrvati , bosanci i stranci odnosili novac odavde. Ovo je godina nacionalnog oporavka. Letujete u Srbiji , sviraju vam domaci bendovi , kupujete domace proizvode. MOramo preziveti ovu bedu koja nas ceka. Ne mojte da ste samozivi.