Војвоткиња од Кембриџа често на домалом прсту носи три импресивна прстена. Стручњак за накит открио је разлог, намену и њихову вредност.


Када су се Кејт и принц Вилијам верили, војвоткиња је добила веренички прстен од сафира који је некада припадао принцези Дајани. Прстен има централни сафир са дијамантима вреди око 365.000 долара, рекао је експерт Џошуа Џејмс за „Експрес“.

„Има овални сафир од 12 карата у белом злату од 18 карата, окружен је са 14 дијаманата. Направио их Garrard & Co, бивши британски драгуљар за круну“, рекао је експерт.

​Када је дошао дан венчања, Кејт је добила велшки златни венчани прстен, следећи краљевску традицију.

„Њен једноставан златни венчани прстен направљен је од специјалног велшког злата – традиција која потиче из 1923. године – од Вартског, драгуљара из Лондона“, наставио је.

Објаснио је да вредност велшког златног прстена зависи од тежине и чистоће употребљеног злата. Према његовим проценама, војвоткињин прстен вероватно кошта око 2.400 долара.

„Једноставан и танак прстен показује невероватно ретко и прелепо злато од кога је направљен“, каже он.

Међутим, војвоткиња од Кембриџа носи и трећи прстен заједно са остала два, такозвани прстен вечности. Верује се да је то прстен који јој је поклонио принц Вилијам када му се родило прво дијете, принц Џорџ.

Фото ЕПА


Следећи традиционалну свадбену традицију, мајка троје деце такође је почела носити овај драгуљ на венчаном прсту.

Међутим, обожаватељи војвоткиње приметиле су да је трећи прстен почела да носи неколико година касније.

Поклањање прстена вечности се често користе за обележавање посебних прекретница у вези. Тај прстен краљица је поклонила принцу Вилијаму након веридбе.

Фото ЕПА

„Прстен вечности направљен је од 18-каратног белог злата, има 0,23-каратни дијаманти. Прстен долази од лондонског дизајнера Анушке и вредан је око 1.460 долара“, открио је стручњак.

​Напоменуо је да војвоткиња следи традицију ношења три прстена на једном прсту.

„Ношење бурма на првом месту значи да је оно ближе вашем срцу, након чега следи веренички прстен и прстен вечности. Изгледа да Кејт следи ову традицију“, закључио је.rs.sputniknews.com