Шпански глумац Педро Алонсо (48) домаћој публици вероватно најпознатији као Берлин из серије "La casa del papel", а његово срце већ дуго припада једној Српкињи, родом из Свилајнца.

Глумац рођен у Вигу, дипломирао је на Краљевској школи драмских уметности у Мадриду. Иако је захваљујући популарној серији преко ноћи постао звезда, Педро нема претераних амбиција да глуми у блокбастерима и гради своју глумачку каријеру, већ жели да ужива у животу.

Између осталог он највише ужива сликајући у тандему са својом девојком српском уметницом Татјаном Ђорђевић.

 - Није ми да будем милионер, не жудим да будем звезда, једино што желим је да ми популарност пружи могућност да искусим нешто ново у животу - рекао је за хрватску "Глорију" Алонсо.

- У младости сам био врло депресиван, а у 33. сам се напросто сломио. Нисам веровао у себе, ништа што сам радио није ми се свиђало. Чинило ми се као да испред мене нема смисленог пута. Одлучио сам да направим велики рез и променим свој живот. Као младић сам хтео све одмах. Јурио сам кроз живот, док данас све волим да радим споро и темељно, тако заиста уживам - објашњава глумац.


Уместо глуми, последњих месеци више се посветио другим интересовањима, а то су тренутно писање и сликарство и ускоро би требао да објави његов дебитантски роман.


Књига ће бити опремљена бројним илустрацијама које је насликао са својом девојком,  хипнотерапеуткињом Татјаном Ђорђевић, чије је уметничко име Tixie Jambass.